Bringaexpó hangulat

Azoknak ajánlanám a Bringaexpót hétvégi időtöltésként, akiket nem érdekel a biciklizés. Kitekerni az Albertirsai út 10-be talán nem egy felemelő érzés, de mindenkit nyugtasson meg az a tudat, hogy az utolsó ötszáz méteren van bicikliút, és az Expo területén őrzött bicikliparkolóval várnak.

Gyorsan becsekkoltam és már futottam is az első körömet, újdonságok után szaglászva. Ez nem jött be, ezért a második kört már lassan, megfontoltan tettem meg, de ez a technika se hozta meg a kívánt eredményt. Azonnal egy szendvicset, hátha a vércukorszintemmel van valami gond, attól nem látok semmi érdekességet.

Ahogy ott majszolgatom a zsömlémet, akkor döbbennek rá a tényre, hogy kiemelkedő látványban csak akkor lesz részem, ha a plakáton látható lány életre kel és tényleg odacsap egy jókorát az afrikai vadméheknek, akik ettől megvadulnak és megtámadják a publikumot. A hirtelen kirobbant káosz közepén higgadtan intek a lánynak, és az addigra már beszerzett tandememre mutatok. Esetleg volna kedved csatlakozni egy kis városnézéshez? Igen, de nem tervezek előre, csak élvezzük az együtt töltött órákat, amíg tartanak. Naná, én is így gondoltam.

Sajnos a zsömle hatása gyorsan elmúlt, legalábbis alábbhagyott, végtelen ürességet hagyva maga után. És csak ott álltam azon a kérdésen morfondírozva, hogy ez tényleg csak egy bazár volna, mindenféle magasztos világmegváltó elképzelés nélkül? Igen, ez egy hosszú hétvégére tervezett nagyméretű áruház, baromi drága helydíjakkal, melyek kapásból kizárják a részvételből azokat a boltokat-tervezőket, akik valóban együtt élnek a pesti bringázással és nem mellesleg érdekesek is lehetnének a nagyérdemű számára. Kedves Hungexpo, csapjatok már ki az udvarra legközelebb egy Bringabolhát!

Ez a vásár nem az individualitásról, nem a közlekedést megújító innovációkról, hanem tök szimpla tömegcikk-kereskedelemről szól, és ez bizony elég egysíkú, fáradt üzenet. Főleg napjainkban, amikor mindenki biciklire ül, és két hét után már azt keresi, mivel tehetné egyedivé a bringáját, mi az a formavilág, amiben megtalálja önmagát. Nem érdekes.

Lofty bácsi pavilonjánál még röhögök egy kiadósat a villanymopedeken, majd gyors léptekkel a kiállítás egyetlen emberarcú kerékpárja felé veszem az irányt. A Grafitember ott ál, és beszélget az érdeklődőkkel.

A Merényi Dániel manufaktúrájában készült bicikliváz egyszerűen tökéletes, művészi munka. Klasszikus Columbus csövekből épített acélváz, valami elképesztően igényes fényezéssel és grafikával. Most mit mondjak? Egy 6500 négyzetméteres vásáron van 4 négyzetméter, ami valóban arról szól, amiről kell. A Merényi vázakról később bővebben.

Most a Bringaexpóról van szó, ahol van bambuszbringa. Már túl vagyunk a meglepettségen.

Viszont van bambuszérzetet keltő alumíniumbicikli is, ami azért elgondolkodtató. És ez a műbambuszbringa pont elég is ahhoz, hogy a hazafelé vezető útvonalon kezdjek el gondolkodni. Friss levegő végre, és csak a móka kedvéért a bicikliparkolóban ott egy kardánhajtású kerékpár.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Parenzana: tavasznyitó kerékpártúra az Isztriai-félszigeten - 3 nap
» Bringatúra a Tátrában - 4 nap
» Mura menti kerékpártúra - 4 nap
» Csehország: bringa, sör, kultúra - 4 nap
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!