Borkóstolóval egybekötött biciklitúra a Bor Mámor Bénye fesztiválon

Rövidke kerékpározás PLUSZ dűlőlátogatás PLUSZ egy kis borkóstolás az EGYENLŐ a Bor Mámor Bénye fesztivál egyik hivatalos eseményével. A Dynamobike és a Karádi és Berger borászat segítségével jöhetett létre ez a nem mindennapi borkóstoló.

Erdőbényétől cirka öt kilométert kellett tekerni tűző napon a közel harminchárom fokos melegben eleinte – a traktorok és a különféle szőlőművelési teherautók által szétjárt – aszfaltúton, majd pedig a szőlők közötti murvás, helyenként már-már sziklás terepen. Az úti cél a Narancsi-dűlő volt. A Dynamo-sok által hozott túra kerékpárok – amik egyébként szuper kis bringák voltak – teljesen jól bírták a terepet.

A Narancsi-dűlő a nevét valószínűleg a narancssárga fürtöknek köszönheti vagy pedig a vulkáni tufa talajnak, amitől téli napsütésben az egész hegyoldal narancssárgának tűnik. A dűlő tövében – egy hatalmas diófa árnyékában – mesélt Berger Zsolt az általuk készített borokról illetve a módszerről hogyan és miként művelik meg a szőlőket. Rögtön össze is hasonlíthattuk a termelési módszereket a szomszédos szőlőkkel: még a szakavatatlan embernek is feltűnt a különbség melyik szőlő az, ahol a mennyiségre és melyek azok ahol inkább a minőségre figyelnek.

A borkóstoló keretében egy 2008-es Narancsi Furmintot kóstolhattunk. A bor szakmai értékelését a hozzáértő emberekre hagyom, nekem a többi borhoz viszonyítva nagyon ízlett.

(A cikkért és a fotókért köszönet Farkas Attilának és az awolf.hu-nak)

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
» Portugál el Camino zarándokút kerékpárral - 14 nap
» Öko-kalandtúra Costa Ricában -
» El Camino de Santiago zarándoklat - látnivalók, érdekességek, hasznos információk
» Szardinia csodálatos szigete -
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!