Biciklivel fák közt a Kiskörúton

Hetek óta lehet hallani, hogy bizony kisebb csoda vár azokra a bringásokra, akik elsők között akarják kipróbálni a város egyik legjobban kivitelezett, kompromisszummentes bicikliútját.

Bevallom, némi szkepticizmussal és óvatossággal futottam neki az első tekerésnek. Óvatossággal, mert amikor 2009-ben a Vámház körúti biciklisáv átadását követő napon azonnal kipróbáltam azt, még nem tudtam, hogy bár elkészült, a vége egy tízcentis szintkülönbség, amit elfelejtenek jelezni. Nagy örömömben úgy repültem be a Kálvin téri kereszteződésbe, mint egy célt tévesztett kamikáze.
A Kiskörút azonban tényleg elkészült, és biciklis szemszögből is hibátlanra sikerült, ami azt jelenti, hogy még gyerekekkel is lehet kerekezni rajta. Egyszerűen lubickolok a boldogságban, és jelen pillanatban még azt sem tudom eldönteni, hogy a bringasávnak vagy a belvárosban lassan szaporodó zöld területeknek örülök-e jobban.

 

Ki gondolta volna 1998-ban, amikor a Nemzeti Színház Erzsébet térre tervezett épületével készültek végleg megfojtani a várost, hogy egyszer majd bicikliutakról és modern, emberbarát várostervezésről fogunk beszélni. Alig kellett hozzá tizenöt év, és máris fákkal, parkokkal, szökőkutakkal, padokkal, biciklisekkel találkozhatunk lépten-nyomon. Na azért ez így még egy kicsit túlzás, de az eddig elkészült belvárosi közterek előtt le a kalappal. Izgalommal várjuk a Városháza Fórum megszületését.

http://varosban.blog.hu/2011/05/25/elkeszult_a_kiskorut

http://epiteszforum.hu/node/18385


 

 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!