Bicajvadászat március 15.-én

Kisgyerekkorom óta rajongok a március 15-ei ünnepségekért, a huszárokért és a tavasz első meleg napjaiért. Ez az érzés valahogy nem kopott el az idő múlásával, ezért a lányaimmal minden évben igyekszünk megtalálni a módját, hogy csákót és fakardot szerezzünk nekem. A lányok már pár napja jelezték, hogy ha nem gond, idén kihagynák a kiskörúti huszárok melletti gyalogvágtát, amit meg tudok érteni. Én viszont nem hagyhatom ki, mivel ez hagyomány, és már tekerek is az Alkotmány utcában a Parlament felé azzal a titkos küldetéssel, hogy a tömegben megtaláljam az ünnepség biciklijét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Útközben zászlókkal és matricákkal díszített gyönyörű motorkerékpárok sorfala mellett haladok el, és már alig várom, hogy odaérjek. Tekintélyes ünnepség fogad, de a bicikli sehol. Érzem, hogy meglesz, csak keresni kell, hiszen ma itt az ország színe-java. Már-már feladni készülök, amikor a kiskörúton végre megtalálom.

 

 

 

A roppant kedves tulajdonossal örömmel elegyedünk szóba a kerékpárjáról. Gyorsan leszögezzük, hogy ennél a biciklinél nem igazán a váz fényezése vagy a főbb alkatrészek esetleges cseréje az érdekes, hanem sokkal inkább a kerékpár díszítettsége, a kiegészítők fantáziadús alkalmazása az, ami figyelemreméltó.

Huszonkét darab villogót és tizenhét prizmát számoltam végig rajta, ha az öntapadós fényvisszaverő matricákat nem vesszük bele. Impozáns adatok ezek egy kerékpár esetében. Figyelemreméltó továbbá a fityegők nélkülözhetetlenségének felismerése, illetve ahogy a lámpák színei visszaköszönnek a kürtön. Az ázsiai talizmánok mentén találunk rá a kompozíció szimmetrikus mivoltára és gondolati üzenetére, az emberiség örök egyensúly utáni vágyára.

Találkozásunk is csak a sorsnak, annak a véletlensorozatnak köszönhető, hogy mindketten különböző okoktól vezérelve a március 15-ei megemlékezések felé vettük az irányt.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!