Balatoni futóbicikli

Mint serpa és túravezető az évek során rájöttem arra, hogy nincs értelme vitatkozni a felszerelés tartalmáról, a hasznos és az esetleg első ránézésre feleslegesnek tűnő holmik arányáról. Pár év rutinnal a hátam mögött határozottan kijelenthetem, hogy a balatoni nyaraláshoz szükséges csomagok mennyisége nincs arányban az eltöltendő napok számával. Ez az egyszerű felvetés nagyjából annyit fed, hogy három napra ugyanannyi cuccot viszünk, mint két hétre. Gyakorlatilag mindent, ezért aztán az ötödik forduló után a csomagtartó tetejét már úgy préselem le, hogy ha reccsen, hát reccsennie kellett, nem nézem meg.


Szerencsére a kerékpárok lent várnak minket, ez egy amolyan kimondatlan családi juttatás: amit a kisházban találunk, azzal lehet tekerni. Az évek alatt feltehetőleg az összes márka képviseltette magát a sufniban, és soha nem volt kérdés, hogy lehet-e használni az aktuális bringákat. Egy szezonnyitó könnyű generál, és már mehet is. Idén először szembesültem azzal a ténnyel, hogy a kisebb lányomnak is kéne produkálnom egy kétkerekűt. A sufni felhozatala elég tág, de a kitámasztós kisbringa nem tartozik közéjük. Van kisméretű bicikli, de nincs kitámasztó. Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy kitámasztós biciklivel szlalomozzon-e a gyerek addig, amíg a támasztékok már többet vannak a levegőben mint a földön, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy megtanult biciklizni; vagy szavazzunk esetleg a futóbiciklire, amelyen a pedálozást nem feltétlenül sajátítja el, viszont hamar magabiztos egyensúlyt találhat a két keréken.


Megérkezésünk, a hinta és a bojler beüzemelése után jöhettek a bringák, ami rendszerint egy teljesen megszokott szertartás, viszont idén a kislányom is biciklis öntudattal állt elő. Mit tehet az ember? A narancssárga műanyag motor már nem fért be, kitámasztó pedig nincs. Alternatív megoldásként a kis költségvetésű futóbringát választottam, ami annyit tesz, hogy az egyik méretben megfelelő kerékpárt kikönnyítettem futóbringává. Ragyogóan bevált, és imádja.
 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!