Az örök világosság fényeskedjen: a bringádon!

A sisak viselése volt az első komolyabb lépésem a felnőtt módon, felelősséggel gondolkodás és bringás közlekedés rögös útján. A következő a megfelelően kivilágított kerékpár kérdésköre. A közvilágítással jól ellátott fővárosiak gyakran, főleg designszempontokkal megtámogatott ellenérzéssel viseltetnek ha csillogó kétkerekűről a villogó lámpát hiányolja a közeg. De józan érvek mentén persze mindenki belátja: fontos, hogy látszódjunk, így piros-fehéren jelez a legtöbb sötétben kerekező első és hátsó fertálya is.

A nappalok rövidülésé és a borongós-esős idő kapcsán azonban egyre fontosabbá válik az is, hogy ne csak minket vegyenek észre, hanem nekünk se kelljen jedi erő vagy ultrahangos denevérfül a sötétben tájékozódáshoz. A bringalámpák nagy részénél nincs elegendő fény arra, hogy széles fénysugarat vessen az aszfaltra, segítségével nem vesszük időben észre az elénk fekvő rendőrt, vagy kátyút, hiányzó csatornafedelet, úton álló tarajos sült, legrosszabb esetben elhajtsunk egy még éjjel is nyitva lévő vendéglátóipari egység mellett megállás nélkül.

Ezeket a súlyos hibákat persze kiküszöbölhetjük egy elemes lámpával, de ebben ugye gyakran kell igen drága elemet cserélnünk, ami a környezetünkre is igen káros hatással van. Eleink és nagyszüleink csak mosolyognának ezen: dinamó, édes fijam, és tekernék tovább a berregő csepelt. No de papa, a táblagépek és a Marsra küldött játékautók világában csak nem hajtunk ilyen középkori szerkezetet!

Szerncsére van megoldás: a Reelight dán cég indukciós elven működő termékei. A kerekekre mágnest, a vázra a tekercset, és már dől is az energia a lámpákba! Ez a megoldás nem csak környezetbarát, mert nem kell sem hagyományos, sem tölthető elemeket vennünk havonta, hanem nagyon tartós is: szervizigénye nulla, a lámpákban LED van, ami nem ég ki. Az indukciós lámpát használva nem kell ezen aggódnunk, sőt az agydinamo okozta plusz munkát, küllőcserét is megspóroljuk.

Az indukciós elven működő dinamó teljesen hangtalanul működik, bár annyira erősek a mágnesek, hogy én az használat első napjaiban bizony éreztem a vonzás hatását, de aztán megedződtem, és már észre sem veszem. Az általam használt modell a Reelight RL770 indukciós LED lámpa  amelynek az a különlegessége, hogy megállás után is ad fényt, tehát a piros lámpánál várakozva is látszódunk. Alapvetően nagyon jó és környezettudatos eszköz, ami hosszú távon vissza is hozza az árát, minden elkötelezett bringásnak ilyet kellene használnia.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!