Az ördög hídja - Cividale del Friuli

Olaszország változatos tájai közül az egyik legközelebbi a hangulatos Friuli tartomány. Ahogy Tarvisio városánál átlépjük az osztrák határt azonnal Friuli-Venezia tartományba jutunk, Udine megyébe - itt található az UNESCO Világörökségi értékekkel is rendelkező Cividale del Friuli. De Szlovénia felől érkezve Kobarid hangulatos és szomorú magyar vonatkozású emlékekkel is terhelt városából könnyen, egy 26 kilométeres, gyönyörű tájon vezető asztaltúton is elérhető Cividale del Friuli, így ha Bovecben kirándulunk vagy vadvízi evezünk, akkor is ideális célpont.

A városkát a Natisone szurdokának partján alapította maga Julius Caesar - máig egy kőből készült átkelőhely mutatja egykori jelentőségét - a jelenlegi híd 15 században épült és a félelmetes  Ponte del Diavolo névre hallgat. 

Cividale dekl Friuli igen izgalmas történetének egyik fejezetét a longobardok írták - az ő épített emlékeik alapján kapta meg a belváros az UNESCO Világörkségi címet. A város alatt titokzatos, a kelták korából származó alagútrendszer húzódik, amelyet a rómaiak börtönként használtak.

A városka tipikusan olasz terein színes házak széles árkádjai alatt hangulatos kávézókat és éttermeket találunk - érdemes egyikük teraszán megpihenni és kicsit figyelni a helyiek nyugalmas mederben hömpölygő életritmusát. 

További képek Cividale del Friuli városáról:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!