Az evolúció a szemünk előtt - a különleges Galapagos-szigetek

Az Ecuadorhoz tartozó Galapagos-szigetek egy nagyon fiatal földdarab a Csendes-óceánon. A világ alighanem legjobban tanulmányozott, különleges élővilága található ezeken a szigeteken - a hatalmas tudományos áttörést jelentő törzsfejlődés elméletet ugyanis ezekkel a szigetekkel kötik össze az evolúciókutatást csak felszínesen ismerők. A valóság az, hogy a Beagle fedélzetén erre hajózó Charles Darwin az évtizedes kutatómunka eredményeinek alapos összehasonlítása és tüzetes elemzése során alkotta meg a fajok eredetéről szóló, a tudományt alapjaiban felforgató téziseit, de az tény, hogy a szigeteken kialakult fajok példájával valóban egyszerűbb megértenünk az elmélet lényegét. 

A Galapagos-szigetek nem csak biológiai, hanem geológiai szempontból is különleges, vulkáni eredetű szigetcsoport - a legfiatalabb tagjain az utóbbi években is regisztráltak vulkánkitöréseket és a mai napig megfigyelhető a vulkáni utóműködés.

De a legtöbben azért érkeznek ide, hogy megismerkedjenek különleges állataival és növényvilágával. A szigeteken bennszülött medvefókák és óriásteknősök között sétálhatunk, megfigyelhetjük a különleges tengeri leguánok komótos mindennapjait. A madárvilág is egyedülálló - kéklábú szulák, csak itt megtalálható pingvinek és a nemes röptű albatroszok is képviseltetik magukat csak ezekre a szigetekre jellemző, endemikus fajokkal. 

A vulkáni táj vadsága és a forró lávából nem olyan rég megszilárdult, kietlen partszakaszok látványa trópusi esőerdővel borított régiókkal váltakozik, így a természeti környezet egészen egyedülálló sokszínűsége figyelhető meg. Nem véletlen, hogy az szigetek az UNESCO Világörökség részét képezik és a terület 98% - a nemzeti parki védettséget élvez.

Csak egy nagyon különleges utazás keretében látogathatjuk meg ezt a hihetetlenül változatos világot. Ha gyermekkorunkban lenyűgöztek a Galapagos-szigetekről szóló természetfilmek és részesei lennénk ennek a csodának, ne habozzunk megvalósítani ezt az álmunkat - fedezzük fel mi a fajok eredetét!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos -
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!