Árvíz - bárkit behívhatnak segíteni

Kész a lista: akár 15 napnyi árvízvédelmi munkára is berendelhetnek lényegében bárkit, aki aktív korú, egészséges. Kivételt élvez például a nyugdíjas, a rendőr és az adóellenőr.

Súlyos katasztrófa esetén akár 15 napra is behívható bárki katasztrófavédelmi szolgálatra, így a mostani árvízhelyzetben is kötelezhetik az aktív korú lakosságot a védekezésre. Erre a 2011-ben módosított katasztrófavédelemről szóló törvény ad lehetőséget - írja a Világgazdaság online.

A jogszabály kimondja, hogy minden olyan férfi és nő behívható szolgálatra, aki elmúlt 18 éves, még nem nyugdíjas, nem rokkant, nincs legalább három gyereke. Mentességet élveznek még az országgyűlési -, valamint EP-képviselők, a rendőrök, a katonák, a lelkészek, a rabbik és adóellenőrök. Ahogy a Life.hu is megírta, a Duna áradása miatt Orbán Viktor veszélyhelyzetet rendelt el.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pedig ingyenesen hívható telefonvonalat indított el. A 06-80-205-500-as zöldszámot a lakosság még gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatása érdekében hozták létre. Az érdeklődők információkat kaphatnak a +36-1-469-4347, a +36-20-820-0089, valamint a +36-1-469-4168 számokon is. Arra kérnek mindenkit, kizárólag indokolt esetben, az árvízi helyzettel kapcsolatos információkért hívják a telefonszámot, hogy elkerülhető legyen a vonalak túlterhelése - írja az MTI.

Forrás: www.life.hu

Fotók: www.budapest-foto.hu, arviz.decleva.fotoalbum.hu, www.flickr.com, photos.azib.net, www.orszagalbum.hu

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!