Alapfokú sziklamászótanfolyam indul!

Hegymászás és sziklamászás. E szót hallva mindenkinek valamilyen misztikus-romantikus kép jut az eszébe: bozontos figurát képzelünk el valamilyen magas csúcson, megfagyott szakállal, természetesen hóviharban. A hegymászás extrém sport, mondják ezt azok, akik nem űzik. Akik hegyet másznak, maguk már nem tartják extrémnek, nekik mindennapos, átlagos tevékenység. Nevezhetjük életformának is.

Egy biztos, a hegymászáshoz nem muszáj emberfeletti teljesítményeket megcéloznunk: lehet ez egy kisebb alpesi csúcs, netán egy nehezebb via ferrata útvonal. Ahhoz azonban, hogy ezeket a célokat biztonságban elérjük, nem árt ha van némi technikai tudásunk, azaz értünk a kötélkezeléshez, tudjuk, mit kell tenni, ha egy társunk bajba kerül.

Magyarországon több nagy múltú hegymászó egyesület is szervez hegymászó képzéseket, ennek első lépése az alapfokú sziklamászó tanfolyam. [link] Az utazom.com az Excelsior SE Hegymászó Szakosztálya által szervezett képzést ajánlja nemcsak azoknak, akik szeretnének közelebbről is megismerkedni a hegymászással, de azoknak is, akiket nem feltétlenül a mászás érdekel, de szeretnének biztonsággal mozogni a via ferrata utakon.

A tanfolyamon nem a megmászott utak nehézsége számít, hiszen ez egyénfüggő, hanem a hegymászáshoz szükséges technikák elsajátítása és biztos használata. Olyan tudást kapunk, amit a
túráink során alkalmazhatunk, bármilyen hegyre is menjünk.

 

Jelentkezés, érdeklődleés Szűcs Jenő -nél.
Letölthető tájékoztató: alapfokú.pdf
Telefon: +36 30 466-4111
E-mail: szucsjeno@gmail.com
www.excelsior.hu

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!