Aktív vulkán a Zöld-foki szigeteken - Fogo sziget

A Zöld foki-szigetek magas hegyei nagyrészt vulkánok romjai. A szigetcsoport délnyugati részén található vulkáni sziget egyben a szigetek legmagasabb pontjának is otthont ad - majdnem 3000 méter magasra nyúlik fel az egykor kaldera. A Fogo szigeten máig aktív vulkáni tevékenységgel találkozhatnak a geológiai folyamatok iránt érdeklődők.

Legutóbb 2014 decemberében tapasztalta meg a lakosság a föld mélyén rejlő energiák pusztítását: több tucat házat öntött el a kitörésben a felszínre kerülő láva, hatalmas terület vált földművelésre alkalmatlanná. A nagyon látványos kitörési ciklusok viszont vonzzák a turistákat, így újra és újra felépítik a lávafolyamokban elpusztuló épületeket.

A különleges Zöld-foki szigetek képekben

Az egykor Portugália gyarmatának számító, 1975 óta viszont független szigetvilág, a Zöld-foki szigetek 9 lakott szigete földöntúli tájakat rejt. A Nyugat-Afrika partjaitól 570 kilométerre az Atlanti-óceánban ringatózó vulkáni szigetek száraz és meleg éghajlata vonzza a hidegebb éghajlaton lakókat.

A magma nagyon gazdag ásványi anyagokban így a vulkán által nem háborgatott hegylábak nagyon termékenyek - szőlő és kávéföldeket találunk errefelé. A sziget központi része és a vulkáni tömb a Fogo Nemzeti Park védelme alá tartozik.   

A Fogo szigetre a legkönnyebb úgy eljutni, hogy egy menetrend szerinti TAP járattal érkezünk Praiaba, majd onnan komppal vagy hajóval a utazunk át Fogo-ra. 

Mozgóképen a működő Fogo-vulkán:

 

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Cikkeink

» Különleges látványosság - Pedra de Lume, Zöld-foki szigetek - Kovács Attila
» A Zöld-foki szigetek legnépszerűbb strandjai - Sal és Boa Vista - Kovács Attila
» A vadregényes Sao Antao, Zöld-foki szigetek - Kovács Attila
» A különleges Zöld-foki szigetek képekben - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!