Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében

Az utazom.com kalandtúrái valódi izgalmakat kínálnak, lenyűgöző tájakon, a legnagyobb biztonságban. Az aktívan eltöltött szabadidő nem csak életre szóló élményekkel és kellemes fáradtsággal ajándékozza meg az utazót, hanem kiváló közösséget is talál a túrákon részt vevő hasonló érdeklődésű társaságban az út alatt pedig évtizedes tapasztalattal rendelkező túravezetők figyelnek utasaink biztonságára. Az alábbi felsorolásban összeszedtük azokat az úttípusokat, ahol aktív utazásokon, izgalmas kalandokon vehetünk részt az utazom.com szervezésében.

Gyalogtúrák
Leírás:
Egy vagy több napos rövidebb vagy hosszabb gyalogos erdei vagy középhegységi túrák, jelzett ösvényeken, sátras vagy turistaházas szállással. Hazánkban vagy a külföldi magashegységekben 2500 méterig, komolyabb kitettség nélkül szervezzük az utazom.com gyalogtúra stílusú kirándulásait.

Szállás:
A turistaszálláson vagy kempingben, menedékházakban hálózsákban, vagy a ház szállásán, szobákban vagy egy légterű elhelyezéssel történik.

Felszerelés:
A saját felszerelésünket hátizsákban visszük, az ellátás a sátras verziónál saját főzéssel, a turistaházas változatnál a házban ételrendeléssel történik. A felszerelés igénye az utas részéről egy kényelmes, bejáratott túracipőben és az időjárás viszontagságaitól védő ruházatban merül ki. Ezek hiánya tönkreteheti a túra élményét és a csapatra is hatással lehet

Erőnlét:
Átlagosan sportos erőnléttel teljesíthető túrák.

A túrákat itt találod...

Via ferrata túrák
Leírás:
Biztosított mászó ösvényen tett egy vagy több napos túra. A biztosítást szolgáló drótköteleket, mesterséges fogásokat és lépéseket az adott hegység kezelője építi ki, a túrák útvonala és nehézsége jól dokumentált, előre fel lehet készülni a ránk váró nehézségekre. A via ferrata túrák A-tól E-ig tartó nehézségi skáláján mi a kező, egy napos via ferrata okatatásoktól a közepes nehézségű vasalt utakon át az izgalmas, de komolyabb fizikai állóképességet igénylő több napos magashegyi ferrátákig szervezünk túrákat a Rax hegyeitől a Dolomitok csodavilágán át a Marmolada csúcsáig. Olvasd el bővebben, mi a via ferrata.

Szállás:

A szállás a túrák legnagyobb részében turistaházban van, az itt megszokott ellátással. A Garda-tavi túra ellenben szállodás, míg a Dolomitokban kempingben lakunk, de lehetőség nyílik apartmanos szállásra is.

Felszerelés:
A védőfelszerelések(sisak, beülő, via ferrata hevederzet) minőségének biztosítása miatt ezeket az utazom.com adja. A védőfelszerelések használatát és a biztosított mászóösvényen való mozgást a túra előtt oktatni kell a résztvevőknek.

Erőnlét:
Két fárasztó faktornak kell megfelelni: az egyik a túra beszállásának elérése, a másik a közel függőleges falakon felkúszás nehézsége. Ha elsajátítjuk a megfelelő technikát, jóval kisebb fáradtsággal teljesíthetjük a túrát, illetve a túravezető figyel a megfelelő pihenők beiktatására.

Időjárás:
Ez a túratípus nagyban függ az időjárás alakulásától, esőben vagy viharban vagy ezek előjelei esetén le kell fújni a túrát. Ebben az esetben a környéken túrázunk.

A túrákat itt találod...

Magashegyi gyalogtúrák
Leírás:
A magashegyi gyalogtúra, nagyban hasonlít a középhegységire, kivétel, hogy itt minden esetben több napos a túra, nagyobb hátizsákban, több felszerelést szállítunk, A fontos különbség, hogy komolyabb kitettség(meredek hegyoldalak, vékony gerincek, folyón átkelések) lehetnek a programban, illetve a tengerszint feletti magasság hatásai is érezhetőek a csapat tagjai számára. Ilyen túrák például a Grossvenediger megmászása, ahol hágóvasra és jégcsákányra is szükség lehet, vagy Peru leghíresebb gyalogtúrája az Inka ösvény, esetleg az életre szóló élményt kínáló a Mount Everest alaptábor túra.

Szállás:
Sátorban vagy házban lakunk, az ott megszokott ellátással.

Felszerelés:
Nagy hátizsák, erős bakancs, túrabot, fejlámpa, és még sok minden már, amit a túra jellege megkövetel. Kérjük olvasd el figyelmesen a túrához tartozó részletes tájékoztatónkat!

Erőnlét:
Fontos a csapat állóképességének felmérése, és a magaslati levegő résztvevőkre gyakorolt hatásainak folyamatos figyelése. Mivel hegymászó technikai tudás nem szükséges a túra teljesítéséhez, a célpontok és útszakaszok úgy vannak összeállítva, hogy egy sportos kondícióval rendelkező, egészséges amatőr is biztonsággal részt vehessen a túrán.

Időjárás:
A hideg és a szél, a magasság és a napsütés ereje mind olyan körülményeket teremthetnek, amik eltérnek a megszokottól, de megfelelő felkészüléssel és felszereléssel, valamit bizonyos szabályok betartásával könnyen elkerülhetőek ezek káros hatásai. A mostoha időjárás ettől függetlenül nagyban befolyásolja a túra útvonalát.

Időjárás:
A felszerelés lényege, hogy kényelmes és időjárásálló legyen. Ha esik vizesek leszünk, ha kisüt a nap megszáradunk. Az élmény lényege éppen ez: hogy közel kerüljünk a természethez, és a maga teljességében ismerjük meg a vadont és saját magunkat.

A túrákat itt találod...

Bringatúrák
Leírás:
Bel vagy külföldön, országúti kerékpárral teljesíthető, aszfaltos vagy murvás, de kiépített úton szervezett egy vagy több napos kerékpártúra. A szállás sátorban vagy házakban megoldott, a távok ésszerűen összeállított, jól átgondolt útvonalon vezetnek, teret adva a nézelődésnek, és a túrázásnak is. A túrákon végig kisbusz kíséri a csapatot, hogy az esetleges műszaki problémákat gyorsan meg tudjuk oldani, illetve aki nem biztos az erőnlétében, az is biztonsággal nekivághat az aznapi távnak: ha elfárad, felülhet a járműre pihenni.

Szállás:
A szállás kényelmes házakban megoldott, néhol kerékpár szervíz is tartozik a komplexumhoz.

Felszerelés:
A kerékpárokat vagy szervező biztosítja, vagy fokozottan ellenőrzi azok műszaki állapotát a szervízháttérről is ő gondoskodik. A részvevők kötelesek betartani az adott terület közlekedési szabályait, és fokozott figyelemmel áthaladni a forgalmas szakaszokon, lehetőség szerint alacsony forgalmú, vagy a forgalomtól teljesen elzárt utakon, illetve kerékpárutakon közlekednek.

Erőnlét:
Az egész napos kerékpározás hosszú távú igénybevétel. A szép táj feledteti a fáradtságot, de érdemes a túra előtt életvitelszerűen bringázni, hogy szokjuk a mozgásformát. Aki bringával jár munkába, az meg sem érzi majd a kerékpár okozta nehézséget, és csak az élményre figyel majd.

Időjárás:
A jó idő előfeltétele a kellemes nyeregben töltött időnek. Ha zuhog, akkor  alternatív programot kínálunk.

A túrákat itt találod...

Tengeri kajaktúrák
Leírás:
Tengeren, de a part közelében végzett egy vagy több napos vizitura, speciálisan a tengerre kialakított, stabil, egy vagy két személyes kajakokkal. Az evezés technikája könnyen elsajátítható. Olvasd el bővebben, mi a tengeri kajak!

Szállás:
A szállás vagy házakban, vagy sátorban megoldott.

Felszerelés:
A hajók szállításáról a szervező gondoskodik.

Erőnlét:
Az egész napos evezés igénybe veszi az izmokat. Érdemes hétköznap délutánonként ellátogatnod vízitelepünkre, ahol a túra előtt kipróbálhatod a kajakokat, és felkészülhetsz túrára testben és lélekben.

Időjárás:
A tengeri időjárás és a fizikai felkészültség is beleszólhat a túra kimenetelébe. A túravezető tapasztalata viszont éppen akkor a leghasznosabb, ha váratlan időjárás-változás közeleg. Ilyenkor ő idejében biztonságos helyre tereli csapatát.

A túrákat itt találod...

Síkvizi kajaktúrák
Leírás:
Belföldi vagy külföldi folyókon, tavakon végzett tevékenység, stabil, egy vagy két személyes kajakokkal, melyeket szervező partnerünk biztosít. Olvasd el bővebben, mi a tengeri kajak!

Szállás:
Szállás sátorban vagy kényelmes szálláson

Felszerelés:
A hajók szállításáról a szervező gondoskodik.

Erőnlét:
Az egész napos evezés igénybe veszi a felsőtestet. Érdemes hétköznap délutánonként ellátogatnod vízitelepünkre, ahol a túra előtt kipróbálhatod a kajakokat, és felkészülhetsz túrára testben és lélekben.

Időjárás:
Az időjárási viszonyokra kevésbé érzékeny, mint a tengeri változat, illetve a hullámok mérete sem akkora, tehát szélesebb felhasználói körnek szóló program.

A túrákat itt találod...

Hótalpas túrák
Leírás:
Speciális, a havas tájon túrázásra kialakított hótalppal végzett túra, ami semmilyen előképzettséget nem kíván a résztvevőktől. A hótalpakkal szűz hóban, vastag hótakaró esetén is nagy távolságokat járhatunk be, a téli hegyi táj igazi csodáit fedezhetjük fel, a folytonos hóba süppedés kellemetlen érzése nélkül. Olvasd el bővebben, mi a hótalpas túra.

Szállás: A szállás minden esetben turistaházban történik, az ott megszokott feltételekkel.

Felszerelés:
A hótalp és a túrabot biztosítása az utazom.com feladata. A résztvevőknek csak a megfelelő erőnlétről és elegendően hőszigetelő ruházatról és lábbeliről kell gondoskodniuk. Kérjük figyelmesen olvasd el a túrához tartozó részletes tájékoztatónkat!

Erőnlét:
A téli túrázás valamivel komolyabb igénybevétel, mint a nyári: a hó, a hótalp tömege, és a hideg és a szél hűtő hatása hozzájárul a kellemes elfáradáshoz. Éppen ezért rövidebb távokkal, sok pihenéssel, meleget és étkezést biztosító menedékházak útba ejtésével tervezzük túráinkat. Közepesen sportos erőnléttel a hótalpas túrák biztonságosan teljesíthetők.

Időjárás:
Tél van, jó hideg, néha havazik is túra közben. Erre fel kell készülnünk, ugyanúgy, mint a szélre és a mély havas szakaszokra is. A hótalpas túra nagy ellensége a köd, ebben az esetben alternatívához folyamodunk.

A túrákat itt találod...

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Szibéria és Bajkál-tó Mongóliával - 14 nap
» Advent Bécsben és a Schönbrunn-i kastély - 1 nap
» Erdély: Nagyvárad adventi csillogásban - 1 nap
» Kassa és Eperjes Adventi Csillogásban - 1 nap
» Eger: A barokk és a borok híres városa - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Cico Apartman *** Hvar 8.493 Ft/főtől - Horvátország / Dalmácia / Európa / Hvar / Hvar-sziget
» Kresimir Apartman *** Pag 11.497 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Pag / Európa / Pag-sziget
» Natasa Apartman *** Pag 11.794 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Pag / Európa / Pag-sziget
» Maja Apartman *** Medulin 12.293 Ft/főtől - Horvátország / Medulin / Isztria / Európa
» Rubin Apartman *** Hvar 10.366 Ft/főtől - Horvátország / Dalmácia / Európa / Hvar / Hvar-sziget

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Egzotikus utak
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Körutazás Indiában
» Látnivalók Londonban
» Incentive utazások - üzleti utaztatás
» 4 napos utazások
» Nyaralás Törökországban

Cikkeink

» A világ 20 legszebb helye - Kovács Attila
» 10 ősi város, ahol még ma is élnek - Etédi Alexa
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila
» A világ 20 legszürreálisabb látványa, amit mindenképp meg kell nézned! - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!