A vadregényes Sao Antao, Zöld-foki szigetek

A Zöld-foki szigetek csodálatos tájai közül is kiemelkedik a vadregényes Sao Antao szigete. A szigetcsoport legnyugatibb tagja a szomszédos Sao Vincente szigetéről a közelíthető meg vízi úton - a két földdarab között csak egy keskeny, 16 kilométeres csatorna található. A Sao Antao szigetet a TAP légitársaság járataival közelíthetjük meg, Praia városában leszállva kell csatlakozást keresnünk Sao Vincente szigetre.

A Sao Antao sziget fővárosából, Porto Novo településéről fedezhetjük fel legjobban a sziget értékeit. A Zöld-foki szigetek többi tagjával ellentétben ezt a szigetet gyakrabban öntözik az óceán felől érkező páradús légtömegek okozta esők - így itt nem olyan sivatagos az éghajlat, a sziget meredek falú szurdokvölgyeiben dús vegetációt találunk.

A vulkáni csúcsok között húzódó hasadékok és különleges geológiai formák lenyűgözik a Természet szépségei iránt érdeklődőket. A zöldellő növényzettel borított, ködbe vesző hegyoldalak Madeira vagy Hawaii tájait idézik, a völgyekben banán és cukornád ültetvények között kanyarog az ösvény.

A különleges Zöld-foki szigetek képekben

Az egykor Portugália gyarmatának számító, 1975 óta viszont független szigetvilág, a Zöld-foki szigetek 9 lakott szigete földöntúli tájakat rejt. A Nyugat-Afrika partjaitól 570 kilométerre az Atlanti-óceánban ringatózó vulkáni szigetek száraz és meleg éghajlata vonzza a hidegebb éghajlaton lakókat.

A mezőgazdálkodás és az egyre fejlődő turizmus mellett a halászat számít a fő foglalkozásnak a szigeten.

A Sao Antao szigeten izgalmas túrákat tehetünk - a hegycsúcsokra meredek, de jól kiépített gyalogtúra ösvények vezetnek, de a buszos utazás is igen izgalmas a gerinceken átvezető a hajtűkanyarokkal tarkított hegyi szerpentinek miatt. Ha a Zöld-foki szigetek más tagjain szállunk meg, akkor is felfedezhetjük Sao Antao szépségeit, hiszen egynapos kirándulásokat szerveznek ide a többi szigetről is.  

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Cikkeink

» Különleges látványosság - Pedra de Lume, Zöld-foki szigetek - Kovács Attila
» A Zöld-foki szigetek legnépszerűbb strandjai - Sal és Boa Vista - Kovács Attila
» Aktív vulkán a Zöld-foki szigeteken - Fogo sziget - Kovács Attila
» A különleges Zöld-foki szigetek képekben - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!