A túrakerékpár evolúció csúcsa?

 Túrázni indulnál?Esetleg kontinenst vagy Földet kerülnél? Akkor bizony pont neked fejlesztette a Riese&Müller az Intercontinental családot!

Érdemes tudni a Riese&Müller kínálatáról úgy általánosságban az alábbiakat: alu vázzal építkeznek 25 év garanciával, minden kerékpárjuk a felső és az erős közép kategóriát képviseli. Nincsen ez másként a világtúrázó családjuk három különböző modelljével sem. A Delite jól bevált és sokat bizonyított családját megtartva készítették az Intercontinental családot, mellyel a szuper túra-szegmens bővült, a Delite család továbbra is elérhető mint könnyebb túra, komfort modell.

Az összes Intercontinental modell 150 kg-os összterhelhetőségű, ami nagyon korrekt és fontos is egy túra kerékpárnál. Úgy alakították ki a végleges vázgeometriát, hogy a váz felső cső a férfi váz miatt a lehető legalacsonyabban legyen, hogy a kerékpár ülésről leszállva a lehető legkényelmesebben tudjunk állni a kerékpár felett, miközben a lábunk között a felső cső nem nyom kényelmetlenül.

A hátsó csomagtartó pedig a váz része, így biztosított a maximális merevség. A móka kedvéért próbáltuk terhelni 84 kg-al is a hátsó csomagtartót és minden további alakváltozás nélkül bírta a terhelést! A "kerékpárom a hazám és a házam" jeligével túrázóknak soha nem lesz problémájuk a terhelhetőséggel.

Az első és hátsó teleszkópos kerékfelfüggesztés nem a hegyi kerékpár besorolásra hajaz, sokkal inkább a német márka tapasztalatait ötvözi a maximális komforttal. A gyári filozófia szerint a 2db 26"-os kerék kellően merevre fűzhető, így a gumiválasztástól függetlenül a csillapított futómű mindig az úton tudja tartani a kerekeket (ami nagyon fontos ugye nagyobb sebességnél és kanyarodáskor), miközben a kerékpáros maximális kényelemben semmit sem érzékel a kerekek alá gördülő esetleges útviszonyhiányosságokból. Az Alpok hágóit megmászva a Stelvio másik oldalán ereszkedéskor akár 50 kg feletti csomaggal és esetenként 60-70 km/h sebességnél kell is a vázmerevség és a jó csillapítás.

Természetesen az Intercontinental is összteleszkópos modell tehát az első és a hátsó kerekek is csillapítottan csatlakoznak a vázhoz. Ami fontos fejlesztés a túrakerékpárjukon, hogy a rugózástól függetlenül a pedál-hajtókar-ülés távolság állandó: ez pedálozáskor és rossz útviszonyok közötti haladáskor nagyon fontos szempont. Az első villa szerszámok nélkül állítható és egy mozdulattal zárható is, amikor szükséges, merev villát biztosítva. A hátsó központi rugóstag pedig minden szempontból állítható darab.

Az összes modellre jellemző a hatalmas opciós lista, amellyel a modellek személyre szabhatóak. A Riese&Müller kerékpárokból nincsen 2 db egyforma, mert nem egy kész "konfekció" kerékpár. Itt az igények alapos felmérése után a gyár személyre szabottan és személyre szólóan építi meg a kerékpárokat. Most kipróbáltuk az Intercontinental Traveller modellt fekete színben, ami az eddig valaha látott, tapasztalt túrakerékpár elképzelés fölé emelte az elvárásainkat. Ki kell próbálni, ezt az érzést nem lehet elmesélni. Az Intercontinental modellcsalád 3 tagból áll: Intercontinental TravellerIntercontinental Rohloff, Intercontinental Extreme. 

Az Extreme modell már minden "white-fülűt" kielégít a szakmában is: hátul Rohloff 14 sebességes agyváltóval, elöl a szintén német Son agydinamóról működő Son Edelux lámpaval, Fox Float R levegős, hátsó központi rugóstaggal, X-Tasy állítható magasságú kormánypipával, első-hátsó csomagtartóval, 3 kulacstartóval, letörhetetlen, csomagtartóba süllyesztett hátsó világítással, Ritchey üléscsővel, Selle Royal Lookin zselés üléssel, 7005 T6-os alumínium vázzal, Marzocchi RLO 100mm levegős-olajcsillapított-zárható kialakítású villával, Ergonmarkolattal, SKS sárvédőkkel, hogy csak néhány fontosabb elemet említsünk.

Érdekes, és egyben tökéletes megoldás a keveset látott első csomagtartó: a rugózott oldalra terheli a táskák súlyát. A hátsó csomagtartó is tartogat meglepetést az aluból CNC megmunkált, ipari csapágyazott, csuklós támasztóival, melyek a táskák és a csomagtartó alsó rész kerék felé vándorlását is hivatottak gátolni.

Az Intercontinental Extreme modellen már nincsen semmi további feladat a földkerülés előtt hiszen mindenből a legjobbat kapjuk, így a táskák kiválasztása és a vízumügyintézés után már kezdődhet is az álomtúra. Ezzel a kerékpárral a legkisebb gurulás is egy álom része lehet.

Volt szerencsénk az Eurobike-on megtekinteni azt a modellt, ami Földet került már és a túrázó szavai szerint maximálisan meg volt elégedve az Intercontinental teljesítményével.

Itthon fontos szempont az ár, az igen magas (700.000Ft - 1.200.000 Ft-os) árak még nagyon furán hatnak, de itt bizony a műszaki tartalom le is követi ezt, nem beszélve az élményről, amit a modellek nyújtanak hosszú évtizedekig is akár. Érdekes az is, hogy a BMW motoroknál tapasztalt értéktartás itt is megfigyelhető, hiszen az alaposan megépített és megtervezett Riese&Müller modellek még használtan is nagyon magas áron érhetőek el.

Most a Traveller az Evobikeban ki is próbálható, sőt ... rövidesen érdekes tesztlehetőségről adunk hírt!


 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
» Kerékpártúra a Garda-tónál - 6 nap
» Provence bringatúra a levendulák földjén - 6 nap
» Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje - 5 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!