A Természet csodái - a nagy állatvándorlás

Tanzánia csodálatos vadvilágát a legjobban a híres Serengeti Nemzeti Parkban tudjuk megfigyelni. A hatalmas síkságon terjeszkedő bioszféra rezervátumot is felkereső szilveszteri utazás képeiből és várható élményeiből szemezgetünk ebben  a cikkben. Ez a különleges utazás a szilvesztert Zanzibáron ünnepli meg, majd a Tanzániában, a nagy állatvándorlás megfigyelésével folytatódnak afrikai kalandjaink.

A Serengeti a világ egyik legnagyobb nemzeti parkja, de az egyik legismertebb is - rengeteg természetfilm viszi hírét az itt található elképesztő állattömegnek. A szavannán gnúk és zebrák legelésznek hatalmas csordákban, gazellák szökellnek tova, míg a békés növényevőkre ragadozó nagyvadak - gepárdok, oroszlánok lesnek, melyeket mi is megfigyelhetünk délutáni ejtőzésük közben egy árnyas akácia alatt.

A filmekből ismert módon, erre a célra kialakított terepjárókkal indulunk 3 napos szafarinkra Afrika leghíresebb nemzeti parkjában. A Serengeti Nemzeti Parkot a világ egyik legszebb természeti területe, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. A szavannákon élő milliónyi gnú és zebra ebben az időszakban kel útra, hogy zöld legelőket találjon. A nagy állatvándorlás időszakára - amely ebben az időszakban északiról indul a déli lankák felé - eső szafarink során közelről láthatunk számos afrikai nagyvadat is. A parkban nagyszámú oroszlánelefántzsiráf és víziló populáció valamint számos gepárd él. Piknik ebédünk után folytatjuk az állat lest és vacsoraidőben érkezünk meg a park területén lévő szállásunkra. Kényelmes bungalókban töltjük az éjszakát az afrikai szavanna közepén - vacsora után fakultatív program keretében izgalmas éjszakai állatlesre indulhatunk

Következő nap újra egész napos állat lesre indulunk a Serengeti Nemzeti Parkban. A nap során ellátogatunk egy maszáj faluba. Az itt élő közösségek hagyományos módon naponta lehatják állataikat a kráter füves legelőire és park folyóinál is gyakran találkozhatunk a nyájukat hajtó maszáj gyerekekkel. Egy pihenőhelyen ebédelünk, majd folytatjuk a szafarinkat. 

Reggel folytatjuk szafarinkat, a Ngorongoro Természetvédelmi Területre utazunk. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti a része volt, mely 1979-ben vált az UNESCO Világörökség részévé. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűhányó aljában elterülő füves szavannára ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat,gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével keskenyszájú orrszarvúkat is. Piknik ebédünket a mocsaras Magadi-tó parján fogyasztjuk el, amelynek környezetében számos flamingó és vízimadár él.

A búcsú nagyon fájdalmas Afrikától - így ennek a napnak az első felét ajándékvásárlással és csomagjaink összepakolásával töltjük, A repülőtérre vezető út közben  egy rövid pihenőre és fotószünetre megállunk a híres Manyara-tónál, amelyről Ernest Hemingway azt mondta ,,a legszebb, amit Afrikában láttam”.  Ha nem elégszünk meg a Serengeti csodáinak két dimenziós, képernyőn vagy könyveket lapozva látható másával, hanem a saját szemünkkel élnénk át ezt a csodát, akkor ne habozzunk tovább - fedezzük fel Afrika csodáit!

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Egyiptom, a Nílus ajándéka 7 éj - 8 nap
» Egyiptom, a Nílus ajándéka 10 éj - 11 nap
» Algéria - Észak-Afrika ékköve Körutazás a Mediterráneum történelmi emlékekben és természeti látnivalókban gazdag országában - 8 nap
» Fehér homok, pálmák, fűszerek - 10 nap
» Királyi városok körutazás *** Marokkóban - 8 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Siva Grand Beach ****+ Hurghada 32.825 Ft/főtől - Afrika / Egyiptom / Hurghada
» Hotel The Grand Makadi***** Makadi Bay 56.875 Ft/főtől - Afrika / Egyiptom / Makadi bay
» Hotel Ghazala Beach **** Na'ama Bay 54.925 Ft/főtől - Afrika / Egyiptom / Sharm El Sheikh
» Hotel Sunwing Waterworld Makadi ***** Makadi Bay 61.425 Ft/főtől - Afrika / Egyiptom / Makadi bay
» Hotel Sharm Resort **** Sharm El Sheikh 63.050 Ft/főtől - Afrika / Egyiptom / Sharm El Sheikh

Információs oldalak

» Egzotikus utazások nyaralások

Cikkeink

» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár
» Tenerife tájain... - Kovács Attila
» Namíbia éjjel - Kovács Attila
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!