A Lengyel-Tátra meseszép vidékén

A Tátra tekintélyt parancsoló csúcsaival és meglepetéseket tartogató szépségével a túrázók kedvelt célpontjai között szerepel.

Lengyel-Tátra.jpg
Az Északi-Kárpátok mintegy 300 km hosszú és 60-70km széles része tartozik Lengyelországhoz, ez a Lengyel-Tátra. Földrajzilag az Árvai havasoknál kezdődik az Oszobita (1867m) csúcsával és a Liptói havasok és a Magas-Tátra északi szegélyéig húzódik.

Rysy.JPG

Legmagasabb csúcsa a lengyel-szlovák határon álló 2499 méter magas Tengerszem csúcs (Rysy). A Lengyel-Tátra vidékét jégkorszaki gleccserek alakították ki, jellemzők a mély gleccser vájta völgyekben elhelyezkedő tengerszemek.

Lengyel-Tátra4.jpg
A Lengyel-Öt-tó völgyének fő látnivalói a megkapó szépségű jégkorszaki eredetű tavak. Nevével ellentétben négy, viszonylag nagy (Nagy- Fekete-, Hátsó- és Elülső-tó), valamint két kisebb, a Kis-tó és az időszakos Ökör-szem, ezeken kívül több kisebb tó, mint pl. a Nagy-tó felett található Miedziane-tavacskák (Szpiglasowe Stawki) csoportja található a völgyben.

Lengyel-Tátra2.jpg
A Lengyel-Tátra legnagyobb városa Zakopane remek választás, hogy megismerhessük a különleges, egyedi „góralski”, azaz tátra-hegyi kultúrát, fekvéséből adódóan pedig a tátrai túrák legjobb kiindulópontja.

Lengyel-Tátra6.jpg
A Lengyel-Tátra leghíresebb csúcsa és Zakopane házi hegye a város fölé emelkedő 1894 méter magas Giewont, az Alvó-Lovag. A Giewont gerince, mint egy fekvő ember rajzolódik ki oldalnézetből. A legenda szerint az óriási sziklába dermedt, alvó lovag akkor ébred fel ha a hegyvidéken lakó gurálokat nagy veszély fenyegeti. Bár nem tartozik a legmagasabb tátrai csúcsok közé impozáns és megkapó látványt nyújt.

Ha kedvet kaptál és eltöltenél három felejthetetlen napot a Lengyel-Tátra meseszép vidékén, itt a remek lehetőség. Az alábbi kuponkóddal pedig minden Világutazó olvasó 10% kedvezményt kap az út árából:

Kuponkód: NA54ER75

Lengyel-Tátra3.jpg

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!