A különleges Zöld-foki szigetek képekben

Az egykor Portugália gyarmatának számító, 1975 óta viszont független szigetvilág, a Zöld-foki szigetek 9 lakott szigete földöntúli tájakat rejt. A Nyugat-Afrika partjaitól 570 kilométerre az Atlanti-óceánban ringatózó vulkáni szigetek száraz és meleg éghajlata vonzza a hidegebb éghajlaton lakókat.

Ide nem a látnivalók, hanem a stabil időjárás és a biztonság miatt érkeznek  az utazók - különösen a téli időszakban választják úti célként télen a napsütés után vágyakozók. A szigeteken rengeteg szállást és szállodát találunk, minden kategóriában találunk az ízlésünkhöz és a pénztárcánkhoz passzoló ajánlatot. 

A TAP légitársasággal könnyen elérhető fővárosban, a szélfútta Praia városban él a szigetvilág népességének negyede. A hosszú homokos strandok a nyaralók álma, a állandó szelet pedig a szörfösök és kite-osok használják ki. A halételek kedvelői valódi paradicsomban érezhetik magukat, hiszen számtalan tengeri hal, kagyló, languszta  szerepel az étlapon - nagyon kedvező áron. 

A Zöld-foki szigeteken még december-januárban is 24-25 fok van, de nyáron sem jellemző a hőség. A városok nem rejtenek számtalan műemléket, de ha a szigetek kopár, belső vidékei felé vesszük az irányt, akkor szürreális tájakban, idegen bolygó felszínét idéző formákban gyönyörködhetünk. 

A természet szerelmesei nyáron a tengeri teknősök tojásrakását figyelhetik meg testközelből a homokos partokon. A szigetek között komppal vagy repülőjáratokkal közlekedhetünk - érdemes a ma is működő Fogo-vulkánt, és az azt övező szőlő és kávéültetvényeket megnézni.

A fővárostól nem messze található Ciudad Velha ősi városa, mely az UNESCO Világörökség része - itt gyarmati stílusú épületek kínálják a fő látnivalót. A közbiztonság kifogástalan, így sem ezen, sem a szúnyogokon, élősködőkön, trópusi betegségeken nem kell aggódnunk. 

Sao Antao szigetére is szerveznek egynapos túrákat - a sziget különlegessége, hogy a többi zöld-foki szigettel ellentétben ezt a területet néha öntözik esők, így a sziget északi részén zöldellő vegetációt találunk. 

A lakosság a portugál mellett a kreol nyelvet is beszéli - fő foglalkozások a halászat és a mezőgazdálkodás mellett a turizmushoz kapcsolódó tevékenységek. 

Ha ide szeretnél utazni, kérj tőlünk ajánlatot! A Zöld-foki-szigeteket a TAP menetrend szerinti járataival könnyen elérheted. További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Cikkeink

» Különleges látványosság - Pedra de Lume, Zöld-foki szigetek - Kovács Attila
» A Zöld-foki szigetek legnépszerűbb strandjai - Sal és Boa Vista - Kovács Attila
» Aktív vulkán a Zöld-foki szigeteken - Fogo sziget - Kovács Attila
» A vadregényes Sao Antao, Zöld-foki szigetek - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!