A Föld órája március 31-én

Elindult a visszaszámlálás: nemsokára eljön a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójának órája! A WWF Föld Órája március 31-én 20.30-kor veszi kezdetét, de nemcsak 60 perc sötétségről szól a kampány.
A bolygó iránti elkötelezettség jegyében idén még aktívabb részvételt kér a WWF, az akció főszervezője. Hírességek, vállalatok, politikusok százai tettek már vállalást azért, hogy másokat is ösztönözzenek.
És Te mit vállalsz a Földért?

A WWF Föld Órája társalapítója, Andy Ridley cápákkal fog úszkálni, a Fiji elnök, Ratu Epeli Nailatikau 71 éves létére 30 km-t fog gyalogolni, ha rekordot dönt a csatlakozók száma, a magyar válogatott futballista Vincze Ottó pedig feltetet a bőrére egy pandát, ha elérjük a százezer magyar regisztrálót!

A WWF idén 6. alkalommal rendezi meg a történelem legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Városok és települések, intézmények és lakások sötétülnek el március 31-én, hogy ezzel jelezzék, figyelnek a bolygó állapotára. A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen város részvételével indult, Sydney mellé azonban 2008-ban váratlanul a kanadai Toronto városa is becsatlakozott. Így indult el a mára globálissá vált mozgalom. 2011-ben már 5251 város vett részt a kezdeményezésben, amely a világ valamennyi kontinensén, 135 országában, 1,8 milliárd ember részvételével mutatott példát: az összefogás ereje az egész világot megmozgatja!

2012-ben azonban nem elég csak csatlakozni, lekapcsolni és regisztrálni, hanem aktív szerepet kell vállalni a mozgalomban. Mindannyiunknak konkrét feladata van: vállalást kell tennünk, amivel másokat is motiválunk. Nincs kifogás, hiszen a Föld mindannyiunké, együtt kell megóvnunk! „Változtasd meg a világot, amelyben élsz!” – szólít fel a WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete. A vállalások a youtube.com/earthhour oldalon tekinthetők meg.

Ennek jegyében Magyarországon is aktív mozgalmat szeretnénk. Éppen ezért a WWF Magyarország, az 50 éve fennálló nemzetközi természetvédelmi szervezet hazai csapata mindenkit arra kér, hogy regisztráljon a foldoraja.hu hivatalos weboldalon, és töltse fel vállalását a nemzetközi videómegosztóra!

„A kampány lehetőséget ad arra, hogy saját vállalásunkkal inspiráljuk barátainkat, szomszédainkat, kollégáinkat: tegyenek ők is vállalást a fenntarthatóság érdekében!” – magyarázza Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója.

Vállalásainkat megoszthatjuk a Facebookon, a Twitteren és a Google-on keresztül is, hogy minél többen láthassák, mit vállalunk be Földünkért. A közösségi média rendkívüli lehetőséget ad arra, hogy a barátok, munkatársak és akár a családtagok is részesei lehessenek egymás vállalásainak.

Az ígértek a lehető legegyszerűbb dolgok is lehetnek: vállald például, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, energiatakarékos izzókat használsz, kihúzod a mobiltelefon töltőjét a konnektorból használat után, vagy online intézed az ügyeidet papír alapú ügyintézés helyett.
A legfontosabb, hogy másokat is felszólítsunk, és mindnyájan a tettek mezejére lépjünk!
Te mit tennél meg azért, hogy megmentsd a Földet?

További információ:
Antal Alexa
0630 655 2407

 

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!