A fekvőbiciklis sífutás alapjai

Valamilyen érthetetlen okból vonzódom a háztáji feltalálók emberi erővel meghajtott nagyszerű konstrukcióihoz, amelyek sorozatgyártásba talán soha nem kerülnek, de a hosszú évek eltökélt munkája, az elkötelezettség mindig megdobogtatja a szívem.

Legyen szó akár házilag eszkábált lakóbicikliről, akár vízibicikliről, vagy az éppen aktuális kedvenc síbringáról.

Természetesen ezekről a találmányokról nagy százalékban kiderül, hogy mondjuk Kínában már öt éve gyártják őket, vagy éppenséggel az, hogy már a IXX. század második felében léteztek hasonló járművek. Ezek a tények azonban ne riasszanak el senkit az alkotómunka felemelő pillanataitól, hiszen a saját tervezésű járművünk mindig értékesebb lesz a boltban megvásároltnál.

A képen látható finn fiatalemberről még nem lehet sokat tudni, mert találmányát egyelőre nem kapta fel a nemzetközi sajtó, de annyit azért elárulhatok, hogy nem feltétlenül finn, és kósza hírek szerint nem is fiatal. A feltaláló az emberi erővel meghajtott járművekben rejlő lehetőségeket igyekszik kiaknázni. A helyi adottságokat és az utcák hóval borított óráinak számát mérlegelve arra a következtetésre jutott, hogy valahol a sífutás és a rekumbens kerékpározás között félúton lehet a megoldás. Azonnal hozzáfogott a tervezéshez és a kivitelezéshez. Mint ahogyan az kisköltségvetésű sufnituning körökben lenni szokott, az első a rombolás. Nem rossz értelemben, csak hát lévén anyag- és technológiahiány, egy már meglévő, működő dolgot kell szétszedni ahhoz, hogy aztán bízva a kitartásunkban egyszer majd célhoz érjünk.

Ebben az esetben is az első lépés egy kerékpárváz mérnökien pontos szétflexelése (a váznak annyi), amit egy fenyőléc felhelyezése követ, üvegszállal és epoxigyantával gondosan rögzítve. A járművet súlypontáthelyezéssel irányíthatjuk, mint a síelésnél. Amerre dőlünk, arra kanyarodunk. A további műszaki megoldások érthető okokból már szakmai titkok, de a jövőbeli tervekről már annyit tudhatunk, hogy a jelenlegi kormányt a megbízhatóbb irányítás és a fékezés érdekében hamarosan síbotokra cserélik .
 

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!