A 10 legszebb horvát sziget

Horvátország hosszú partvidékén számtalan gyönyörű tájat - mint a Krka Nemzeti Park -  hangulatos kisvárost mint Rovinj, Trogir vagy Sibenik, de több csillogó nyaralóhelyet találunk mint Opatija, Omis vagy Makarska. Ezek az autópályán könnyen elérhető helyeknek sajnos megvan az a negatívumuk, hogy mások is ugyanilyen egyszerűen el tudnak jutni ide - így a nyári szezonban gyakran találkozhatunk tömeggel és zajjal a frekventáltabb nyaralóövezetekben. A szigetek jóval nyugalmasabbak - kevesen nyúlnak kicsit mélyebbre a pénztárcájukban, hogy kifizessék a néha elég tetemes kompdíjat Hvar-ra vagy Brac-ra. Csak néhány kevés szigete vezet híd - Pag, Murter és Krk ilyenek - legutóbbi használatáért viszont fizetni kell.

Hvar-sziget

Személy szerint a kedvenc horvát szigetem. Az ősidők óta lakott Hvar nem csak csodás kisvárosokat, eldugott. nyugalmas öblöket, de vastag kőfalakkal kerített, a nyári szélben illatosan hullámzó levendulamezőket is rejt. Nagyon hangulatos, megkapó kultúrtáj, látni kell.  

További információk:

Krk-sziget

Baska, Vrbnik és a strandok zajától távol eső Krk-sziget az egyik legnépszerűbb horvát sziget - közel van és kompoznunk sem kell a fizetős hdnak köszönhetően. A sziget látnivalóinak felkeresése kitűnő program, ha meg szeretnénk szakítani a napozást, strandolást.

További információk:

Rab-sziget

A hangulatos Rab a turisták kedvence. Nem csak a városban található kiváló éttermek és szórakozóhelyek miatt - Lopar, a híres, homokos strand is messze földről vonzza a pihenni, napozni vágyókat. 

További információk:

Korcula

Marco Polo szülőhelyén kiválóan érezhetik magukat azok akik egy természeti szépségekben gazdag területen szeretnének nyaralni - az Orebic városából induló komppal elérhető horvát sziget napsütötte tájai kiváló helyszínek a feltöltődésre vagy egy kiváló bringatúrára. 

További információk:

Brac

A horvát szigetvilág harmadik legnagyobb tagja a legmagasabb is egyben - tiszta időben egész Dalmáciát belátni a Vidova Gora csúcsáról. De nem a túrázás a legnépszerűbb időtöltés a szigeten - a minden utazási magazinban látható a Zlatni Rat aranysarkantyúja - a Bol közelében található apró kavicsos strandról híres a sziget.

A lenyűgöző Brac sziget, Horvátország

A lenyűgözően szép Brac-sziget az egyik leghíresebb sziget Horvátország gyönyörű adriai szigetvilágában. A Dalmácia legnagyobb szigetének számító földdarab a szőlő és olajbogyó termesztéséről és a híres hófehér márványról híres - utóbbit a Fehér Ház építésekor is felhasználták. A csodaszép szigetet mutatja be a következő kisfilm: Brac (Croatia) 2010 from Sebastian Denis on Vimeo.    

Vis-sziget

Split városától délnyugatra mossák az Adria hullámai a festői Vis partjait. A nyugalmas, hamisítatlan mediterrán hangulatú sziget pálmáinak árnyékában nem kell a turisták tömegeitől tartanunk. A sziget híres a régmúltban gyökerező, hagyományos szőlőtermesztéséről, a palackba zárt költészetet a könyékbeli tengerrészekből kifogott friss halakból frissen megsütött vacsora mellé kóstolhatjuk.  

Horvát autópályadíj - 2017

Horvátország hosszú és kiváló minőségű autópályákkal rendelkezik. A horvát autópályák díjkötelesek, a fizetőkapuknál tudunk jegyet kérni, amelyet kihajtáskor vagy szakaszhatárokon kell kifizetni. A horvátországi autópálya fizetőkapuknál horvát kunával vagy euróval is fizethetünk - de bankkártyát is elfogadnak. A magyarországi M7 autópálya Letenyénél, a határátkelő után az A4 jelzésű útban folytatódik, amelyen Zágrábig utazhatunk. Innen az A1 jelű autópálya folytatódik déli irányba, jelenleg Ploce magasságáig. Ezen a pályán könnyen és gyorsan elérhető Zadar, Sibenik, Omis és Makarska is.

Lastovo

A szigetet Splitből vagy Hvarról, esetleg Korculáról érhetjük el vizi úton. A szárazföldtől való távolság nagyon jót tett a szigetnek - a nyugalmas, kissé elhagyatott Lastovo egyálán nem esett áldozatul esett a nagyipari turizmusnak. Ha itt törtjük a nyaralásunkat, készüljünk rá, hogy könnyen átvesszük majd a helyiek komótos életritmusát - derűsen indul a nap a tengerparti kávézóban és jókat szundikálhatunk szieszta idején egy fügefa árnyékában...

10+1 homokos strand Horvátországban

A legjobb strandok a homokkal borított fürdőhelyek - Horvátország partvidékének legnagyobb része azonban sziklás vagy kavicsos. Az Adriai-tenger horvátországi partvidéke szárazföldön 1778 kilométer partvonalat jelent, de ha a szigetek kerületét is figyelembe vesszük, összesen 5835 kilométer - írja a Wikipédia. Ebből a nagyon hosszú tengerpartból azonban csak néhány helyen talál a Horvátországban a nyaralni vágyó utazó homokos partszakasz.

Cres-sziget

A Isztriai-félszigethez közel található, zöldellő tölgyerdőkkel borított Cres sziget kellemes éghajlata és hangulatos városkái vonzó célpontot kínálnak - ha már minden látnivalót megnéztünk, átkelhetünk Osor falucskájánál Losinj-ra, hogy azt is felfedezzük.

További információk:

Mljet-sziget

Az érintetlen természeti tájairól híres sziget területe nemzeti parki védettség alá esik - csak néhány települést találunk szigeten, mely jórészt lakatlan. Egy enyhén sós és egy édes vízű tú is a természeti látványosságok sorát gazdagítja, a környező szigetekre pedig egész napos hajókirándulásokat szerveznek.

10 legszebb természeti érték Horvátországban

Horvátország nem csak strandjairól és Olaszország vidékeit idéző kisvárosairól híres. Déli szomszédunk csodálatos természeti tájakkal és varázslatosan szép nemzeti parkokkal rendelkezik, mind a tengerparton, mind a szárazföldön. Ezekből a látványosságokból szemezgettünk. 1. Plitvicei-tavak A Plivicei-tavak csodájához fogható tájat nehezen találunk a nagyvilágban. A nemzeti park meglátogatása életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Képek a Plitvicei-tavakról: 2. Krka Nemzeti Park

Losinj-sziget

A Crestől Osornál egy római kori csatornával elválasztott Losinj sziget nagyon jó nyaralóhely: az Itáliát idéző hangulatos városok, mint Veli Losinj és homokos strandok, mint Cikat kínálnak kiváló helyszínt kínálnak.

További információk:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Advent Zágrábban - 2nap
» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 nap
» Hercegovina csodái - 3 nap
» Hosszú hétvége a Plitvice-tavaknál - 3 nap
» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap

Szállás ajánlatok

» Uvala Scott Üdülőtelep ** Kraljevica 57.845 Ft/főtől - Horvátország / Kraljevica / Kvarner-öböl
» Sahara/Rab Sunny Hotel *** - Lopar (ex San Marino) 88.065 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Lopar / Rab-sziget
» Uvala Scott Apartmanok Üdülőtelep ** Kraljevica 149.350 Ft/főtől - Horvátország / Kraljevica / Kvarner-öböl / Európa
» Delfin Plava Laguna Hotel** - Porec 185.400 Ft/főtől - Horvátország / Porec / Isztria / Európa
» Hotel Pula *** Pula 194.083 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa

Információs oldalak

» Homokos strandok Horvátországban
» Szállásfoglalás Porec
» Szállásfoglalás Trogir
» Last Minute Horvátország
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» Olcsó Hotelek Horvátországban
» Horvátország élménybeszámolók
» Hotelek Horvátországban - Online szállásfoglalás
» Nyaralás Horvátországban
» Szállásfoglalás Sibenik
» Szállás Porec Hotel
» Szállásfoglalás Umag
» Szállásfoglalás Zadar
» Szállás Trogir Hotel
» Szállás Rab sziget Hotel
» Szállásfoglalás Pulában
» Szállásfoglalás Opatijában
» Horvátország apartman
» Szállásfoglalás Horvátországban

Cikkeink

» Brela, Baska Voda, Makarska: Horvátország igazi gyöngyszemei - Kovács Attila
» Zágráb: látnivalók és hangulat - Kovács Attila
» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila
» Horvátország márciusban - Kovács Attila
» Hamisítatlan Horvátország - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!