32441 km - Kobra, hős a Földkerekén

Kobra Zoli a Földkerülő hazatért nagy útjáról. 32441 kilométert tett meg mióta elindult Székelyudvarhelyről 2013 júniusában Nazca fekvőbringájával. Már régen megfogalmazódott benne az ötlet, hogy megkerüli a Földet, nyughatatlan személyiségét az is alátámasztja, hogy mielőtt kerékpárra pattant, már hegymászóként meghódította Európa legmagasabb csúcsait. Mégis hatalmas elképzeléseit hosszú tervező időszak, felkészülés és támogatók keresése előzte meg. Mi az Evobike-nál mindig is támogattuk az ilyen vállalkozó kedvű sportembereket, így felszereléssel, Ortlieb táskával próbáltunk segíteni neki céljai elérésében. Lankadatlan szenvedéllyel és tettvágyával el is érte a célját mára. Világot látott egyedül, és mostanra élményekkel megtelve visszatérhetett családja körébe.

A térképen is látszik, hogy valóban szinte a Föld minden szegletén megfordult. Az evidens akadályok miatt az óceánokat repülővel szelte át, de szerencsére Nazca kerékpárja a szárazföldi terepen sosem hagyta cserben, utazása során hol sátrat vert az út mentén, hol kedves családoknál talált szállást. Minden erőpróba és viszontagság ellenére még arra is talált időt mindig, hogy blogjában tudósítson hol létéről, képeket osszon meg rajongóival.

Indulása után Bulgárián keresztül Törökországba ment, a vízumgondok ellenére sikerült bejutnia Iránba és dél-keletnek vette az irányt. Tádzsikisztánba tartva a kerekével akadtak problémák illetve egy betegség is ledöntötte a lábáról, de hamar orvosolni tudták a gondokat. Átszelve Kínát és Tibetet rengeteg érdekes emberrel találkozott, gyönyörű tájakat láthatott a saját szemével. Kerékpározás közben több sorstárssal is találkozott, a Föld minden részéről összefutott hasonlóan kerékpárral világutazó emberrel. Vietnám után a karácsonyt már a thai tengerparton töltötte lányával, Jankával, aki meglátogatta rengeteg rajongói és támogatói ajándékkal rég nem látott édesapját, hogy a szeretet ünnepén újra egyesülhessen a család. Kobra a születésnapját már Szingapúrban ünnepelte, az Indonéz szigetvilág feltérképezése közben pedig még búvárkodni megtanulni is volt ideje.

Sajnos az ausztrál hatóságoktól nem sikerült megszerezni a vízumot, így az eredeti tervben nem szereplő Új-Zélandot választotta következő állomásul Zoli elhagyva a 20 ezredik kilométert is. Észak-Amerikába érve például a Grand Canyon Nemzeti Parkot is útba ejtette, ellenérzései ellenére megtetszett neki az amerikai táj, több helyi család is vendégül látta, többek közt székelyudvarhelyi származású társai is. Nevada után Mexikó következett, de már ekkor tudta, hogy Dél-Amerikát ki kell hagynia az állomások közül, azt egy következő útra tervezi, a hegyek látványa még várat magára. Dél-Amerikából Lisszabonba repült, átszelve Portugáliát Franciaországban kötött ki, Monaco után pedig már Olaszországban szürcsölte a kapucsínót.  Ekkor már csak Szlovéniát kellett maga mögött hagynia, hogy újra magyar földet taposhasson. Budapesten rengeteg sajtóssal, ismerőssel találkozott, de szerencsére talált időt, hogy hozzánk is benézzen az Evobike-ba, kapott is tőlünk egy új Ortlieb táskát. Innen szülőhelye felé vette az irányt, most már otthon regenerálódik a hosszú tekerés után, családja körében tölti az időt.

Mi nagyon büszkék vagyunk a teljesítményére, Kobra megmutatta, hogy ha valaki el akarja érni a célját, semmi nem állhat az útjába. Se hatóságok, se betegség, se anyagi gondok, amíg hisz benne, hogy sikerülhet. Nazca kerékpárja is jól vizsgázott, több, mint 30 ezer kilométer után is jó állapotban van, megbízható társ egy ilyen emberfeletti útra. Igaz Kobra befejezte Földkerülő útját, de senki ne csüggedjen, hallani fogunk még róla, aki egyszer belekóstolt a világlátás csodájába, nem marad sokáig a fenekén. Mi mindenképpen drukkolunk neki, és örülünk, hogy megvalósította egyik álmát.  

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Advent Krakkóban - 2 nap
» Zakopane: Morskie-Oko tengerszem és Tutajozás a Dunajecen - 2 nap
» Advent Zakopanéban és Bártfán - 2 nap
» Erdély: Tordai-Hasadék - Torockó - 2 nap
» Hétvége Prágában - 2 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!