2. kísérlet- az összerakás kezdete

Ha őszinte akarok lenni, ebből a műveletből kimaradtam. Nem feltétlenül így gondoltam, de sejthettem volna, hogy ha az összes alkatrészt egy szerelőnél tárolom, az össze is rakja.

(Erre a készletre szükségem van, ha komolyak a szándékaim.)

 

Május 31. hétfő A jó időt kihasználva, elzötyögtem a vállamon egy pukinejlonba csomagolt vázzal és egy villával a hátizsákban a Cserhát utcába. Otthagytam a vázat, hogy a monoblokk belemásszon a helyére és a villán legalább 8mm-es lyuk keletkezzen. Ez magyarázatra szorul. Van, hogy a váz farában kell lyukat fúrni, hogy a fékek felmenjenek (ez a rizikósabb) és van, hogy a villán (ez a kevésbé rizikós). Ha a faránál fúrod meg, akkor egy 12mm-es csőbe fúrsz egy bő 8mm-es lyukat. Persze alapkövetelmény, hogy tartsd az egyenest. Ilyenkor hívd meg vendégségbe a rég nem látott mechanikus haverodat, aki egy lökettel átviszi. Az élet olyan, hogy a fúró véletlen a kezedbe is belekap, de még mindig jobb, mintha te barmoltad volna el (a vázat).

És kész vannak a kerekek. Egy pöttyöt használt Mavic felnik, agyakkal, küllőkkel és gyors zárral 12 000-ért. Oda vagyok meg vissza (Bar-ker).

Gumik: (Blue Cet Sport) Kenda 2 790-ért. A bluecetsport nevén viszont nem nagyon tudok túllépni. Szomorú vízilabdás bálnák. De a kék ecet csoport se tud kimenni a fejemből. A hajtómű egy 44-es Shimano Nexus, és a Blue Cet Sport-ban vettem 3 000-ért. Dicta 16-os szabadonfutó lánckerék: 2400

Bajnok. Nyeregcső 26,4 mm-es 2 000: Bajnok. A 26,2-es lötyögött (kólásdoboz szelet), a 26,4-est meg egy óráig tuszkoltuk. 44/16-os áttétel. Nem tudom, nem értem, majd megértem. Antal László előkapott egy lapot (kártyanaptár), amin minden rajta volt, hogy az ilyen-olyan aránypár hány méter. De azt is hozzátette, hogy bringás korszakában a hetvenes évek elején mennyire utálták a fixit, mert arra használták az edzők, hogy lejtmenetben ne görcsöljenek be az izmok (Meg nem is lehetett szerintem mást kapni). Ha már ömlengek, akkor a „mennyire utáltuk a szegecselt Brooks nyergeket” témára is ki kell térnem.

Állandó ápolást igénylő 20 dolcsis nyereg 1971-ben. Az mennyi? Ez érthetetlen, mert nem volt olyan pénzünk, de most is annyi. Azért egyszer, egy kis időre törje már az alfelem egy vadonatúj Brooks nyereg!

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!