2. bringaépítési kísérlet-Festés

Lázár barátunk másodszorra sem vitte el szintereztetni a vázat, hanem maga festi.

Május 21. péntek Szerencsére esős nap volt.

Ilyenkor nem is tehet mást az ember, mint hogy egy egész ház életét megbolondítja. A reggel normálisan indult, zsírtalanítottam a vázat denaturált szesszel és kitakartam azokat a részeket, amiket nem akartam lefesteni. Aztán felraktam a szokásos gumipókos gémeskutamat az ajtóra. Jó ez a gumipók, mert ha kell, egy kicsit lehúzhatom a vázat. Miután mindent gondosan előkészítettem, kezdődhetett a buli. A buli hosszantartó sprayrázással indult a lépcsőház akusztikai középpontján, ezzel megadva a jelet a leendő érdeklődőknek a távolmaradására. Az esős napot muszáj volt kihasználnom, mert ilyenkor nincs por és a kellemes tavaszi szellő is gyorsan szárít. A gondos sprayrázás azért volt fontos figyelmeztetés, mert az elképesztően erős szag az összes lakást azonnal bejárta és a figyelmeztetés hiányában az érdeklődő szomszédok azonnal jöttek volna. Így nem.  

 Tudom, hogy ez a festési mód tökéletesen amatőr, de nekem a gyári vázakat is sikerült hetek alatt nulláznom. Mit hetek, az ezüst Treck-et az első órában sikerült úgy letámasztanom, hogy azt a súlypontja alatt támasztottam neki egy márványpadnak, amitől egy olyan csúszást és karcolást kapott, mint a Titanic, gyakorlatilag a felét lekaptam. Azóta, mikor a láncot leveszem, már csak szisszentek egyet, mikor a lakat egy krátert üt a vázon. Nem rossz ez a festékfújás, csak a ritmikáját kellett megszoknom. Az első réteg csak jelzésértékű. A második egy óra múlva már erősebb, de még mindig csak permet. Közben a szórófejet áztatom hígítóban, mert különben azonnal köpi a festéket. Egy nap alatt négy-öt réteget vittem fel a vázra, a stucnira és a kormányra.

Május 23. vasárnap Még két réteg, de itt már közvetlen közelről fújtam (ezen a ponton már hülyeség a 20-30 cm, amit írnak). Az egyetlen fontos szabály végig a festés során, hogy egyeneseket húzzál. Elindulsz, egy nyomásra elérsz a végpontig, és ott megállsz.

 Május 24. hétfő A bicikliápolás hibátlan kikapcsolódás, ha másnapos az ember. Ha durván nem megy, az gyorsan kiderül, akkor abba kell hagyni. Az első anya becsavarása árulkodhat arról, hogy milyen a viszony. Nekem jó napom volt. Kezeltem az elfekvőket, és délutánra már csak az új simogatása maradt. Ez betegesnek tűnik, de ha matt fehérre fényezel egy bringát, az nagyon porózus és sérülékeny lesz (sérülékeny is marad). Viszont a tenyér ezzel is csodát tehet. Nem tudom kevésbé obszcénul folytatni, mert arról van szó, hogy végigsimogattam, dörzsöltem az egész vázat. Gyakorlatilag és technikailag felpolíroztam. Ettől egy gyönyörű gyöngyházas fényt kapott, és a szopóharcsákat még rá se küldtem (köszönet CsM-nek ezekért a gondolatokért).  festés3

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!