12 különleges táj a nagyvilágból, melyekről nehéz elhinni hogy ezen a bolygón vannak

Földünk tájai elképesztő változatosságot mutatnak. Európa az egyik legérdekesebb földrész, hiszen annyiféle különböző vidékkel kedveskedett nekünk a Teremtő és a geológia, viszont Észak-Amerika vagy Afrika is döbbenetes tájakkal rendelkezik. A számunkra legszokatlanabb vidékek persze Ázsia földjén rejtőznek - itt egyik ámulatból a másikba eshetünk, ha felkeressük ezeket a szürreális, földöntúli vidékeket. Egy tucat különleges tájat válogattunk most össze:

 

Pamukkale, Törökország

Olvass róla:

Pamukkale- a mészkőpalota

Törökország csodás hely, de ahogy Pamukkale fehér mészkőmedencéi kiemelkednek a száraz síkságból, az valóban egyedülálló látvány. A hegyoldalban feltörő, gyógyhatású és magas oldott mészkőtartalmú, forró víz kisebb nagyobb medencéket alkotott, és ezen a lépcsőzetes, egymásra épülő tavacskák rendszerén keresztül folyik keresztül.

Wai-O-Tapu, Új Zéland

Olvass róla és nézegess még képeket:

A boszorkány konyhája Új-Zélandon: Wai-O-Tapu

Új-Zéland a világ geológiai szempontból legaktívabb tájegységei között van. Vulkánokat és gejzíreket, iszapfortyogókat és hőforrásokat találunk a szigeteken, sőt néha egy erősebb földrengés révén kerül be a hírekbe ez a vidék. Roturoa  városában is hőforrásokat és kénes kigőzölgéseket találunk, a városka szélén pedig gejzírek törnek ki szabályos időközönként, de településétől nem messze Wai-O-Tapu geológiai bemutatóhelyén szabályosan a Pokol Tornácán érezhetjük magunkat.

A Lebegő-hegyek, Kína

További információk erről a vidékről:

Az Avatar a valóságban - lebegő hegyek Kínában

Milliókat ejtett bámulatba az Avatarban feltűnő Pandora bolygó képzeletbeli tája. Azonban ha jobban körbenézünk, itt a Földön, kiderül, hogy nem is kell olyan messzire mennünk, ha ehhez hasonló fantasztikus képződményeket szeretnénk látni. Pandora lebegő hegycsoportjának, a „flux vortex” fölött úszó, Hallelujah-hegy földi változatának látványáért mindössze csak Kínába kell elutaznunk. Habár digitális trükk hiányában ezek nem lebegnek mégis azt a látszatot keltik.

Mer de Glace gleccser, Chamonix, Franciaország

Olvass róla:

A Chamonix-völgy legszebb túrái: Séta a gleccserhez

A Mer de Glace az Alpok egyik legnagyobb jégfolyama. Kisvonattal Chamonixból közvetlenül elérhetjük, ha már ott vagyunk, akkor pedig gyalog vagy egy kabinos felvonóval is lejuthatunk a jégfelszínre. A fagyott víz különleges látványosságot tartogat: barlangot vájtak a jégbe a helyi attrakciófejlesztők, és mi bemerészkedhetünk a színes fényekkel megvilágított folyosók álomszerű világába.

Salar de Uyuni, Bolívia

Olvass róla egy kiváló élményebeszámolót:

Sivatag minden változatban – Antiplano, Bolívia

Uyuni sósivataga kétségkívül az Antiplano egyik legkülönlegesebb gyöngyszeme, noha a teljes Antiplanon amúgyis szájtátva vezet az út. Tibet után a második legnagyobb kiterjedésű, és attól alig elmaradó átlagmagasságú fennsík képét a vulkánok határozzák meg. A 3750 méteres átlagmagasságon a hőmérséklet állandóan alacsonyabb az azonos szélességi fokon elvártnál, így hiába a szikrázó napsütés télen (májustól októberig) egy vastagabb széldzseki, polárpulcsi és a lábon is több réteg mindenképpen elkel a túrázáshoz.

Kappadókia, Törökország

További képek:

Magasan Kappadókia felett

Kappadókia gyönyörű tájai Törökország egyik legcsodálatosabb vidéke. A vulkáni tufából kialakult egyedül álló szépségű mesevilág egészen fantasztikus, álombéli táj. Mintha egy törpék által lakott kis kunyhórengetegben járnánk, de találunk itt föld alatti városokat, zöldellő folyóvölgyeket a félsivatagos tájon és gyönyörű napfelkeltéket csodálhatunk meg - akár egy hőlégballon fedélzetéről. Nézzük meg, milyen gyönyörű ez a vidék a magasból: DJI S800 AP Cappadocia in Turkey from DJI on Vimeo.  

Utah, Amerikai Egyesült Államok

További szépségek:

Utah lenyűgöző tájain

Utah állam száraz, sivatagos vidékei csodálatosan szép tájakat rejtenek. A földöntúli, álomszerű vidékeket gyönyörű nemzeti parkokban mutatják be a látogatóknak. A fotósokat és filmeseket is megihletik ezek a csodás tájak: Utah Grand Circle "Ruby" - America's Southwest from Blue Eden on Vimeo.  

Tuz-tó, Törökország

Olvass róla:

Naplemente a Tuz Gölünél

Törökország igazi megismeréséhez hozzátartozik az is, hogy átéljük Anatólia kietlen magányát, elámuljunk végtelen horizontjain. A felföld szikkadt sivatagjának sárgás földszíneit ritkán, de megtörik a lefolyástalan tavak széles víztükrei.

Porladó-sziklák, Csehország

Tudj meg róla többet:

A Rejtekadó erdő - a Porladó-sziklák, Csehország

Csehország egyik leghíresebb turisztikai látnivalója a Porladó sziklák(Prachovské skaly) Jičín kisvárosától északra elterülő homokkő vidék a Rumcájsz mesékből ismerős. Ez a sziklatornyokkal, hatalmas tömbökkel és kővárosokkal borított vidék volt az a Rejtekadó erdő, ahol a jószívű betyár élt kedves kis családjával, Mankával és Csibészkével. A homokkő-tornyok között barangolva mi is a mesében érezhetjük magunkat - a fenyvesekkel és bükkösökkel borított, erdős domboldalakból preparálódott ki a folyami üledékből álló, különleges sziklaformációk rengetege.

Tsingy de Bemaraha, Madagaszkár

További földöntúli tájak:

12 földöntúli táj

Számos zuga van a Földnek, ahol elképesztő, szürreális látványban lehet részünk, melyek segítik átlépni elménk korlátait és kicsit továbbgondolni a világot és a benne munkálkodó erőket.   Vatnajökull, Izland Fortyogó víz, gőz, buborékok, sziklák, jég... ez egyesül a lélegzetelállító, de mégis idegen tájban. Ez Izland és Európa legnagyobb gleccsere a Vatnajökull (8100 km²). Tudj meg többet! eir@sistuckincustoms Pokol kapuja, Türkmenisztán Egy óriási vörösen izzó gázzal teli kráter a Karakum-sivatag közepén Türkmenisztánban, amit a helyiek csak a Pokol kapujaként emlegetnek. Tudj meg többet!

A Pokol kapuja, ami tényleg létezik:

Lake Pukaki és Tekapo, Új Zéland

További képek erről a gyönyörű helyről:

Két türkiz tó Új-Zélandon: Lake Tekapo és a Lake Pukaki

Új Zéland déli szigetén, egymástól nem is olyan messze található ez a két tó: a Lake Tekapo és a Lake Pukaki. A Déli Alpok gleccserei által táplált, türkiz színű tavak csodálatos tájképi látványt nyújtanak. Valószínűtlenül kék vizüket a tóban lebegő finomra csiszolt gleccserhomoknak köszönhetik. A tavak környékén olyan ritka a fényszennyezés, hogy Új-Zéland legszebb csillagos égboltját szemlélhetjük meg itt. Tiszta időben, nappal pedig a méltóságteljes Mount Cook, Új-Zéland legmagasabb pontja tükröződik a tó vízében.
Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!