10 ellenállhatatlan érv, amiért érdemes Franciaországban síelni!

Franciaországban vannak a világ legnagyobb sípályarendszerei, amelyek kitűnően felszereltek és emellett a legolcsóbbak is. Aki igazán szeret síelni, az Franciaországot választja. Ha megnézzük a többi ország árait és a francia síterepekét kiderül, olcsóbban lehet szállást bérelni és síbérletet venni a legjobb felszereltség mellett, mint más országokban. Az tény, hogy a terepek messzebb találhatóak Magyarországtól, de végig autópálya vezet a csomópontokig, ahonnan elérhetőek a síterepek. Buszon utazni pedig nem is olyan kellemetlen, mivel nem kell vezetni, viszont lehet enni, inni és bulizni. Nem véletlen, hogy sok diák, és fiatal közkedvelt úti célja a Francia-Alpok.

A magyarok szeretnek síelni menni Franciaországba, főleg a fiatalok, és nagy bulikat csapni az egész napos síelés vagy snowboardozás után. Nem véletlen, hogy sokan visszatérő vendégei a francia hegyeknek.

síelés Franciaország - A Tout France - Hervé Le Gac

10 érv, amiért érdemes Franciaországba menni síelni:

1. A világ legnagyobb besíelhető területe:

    - Összefüggő síterepek: egy síbérlettel besíelhet min. 120, max. 650 km pályarendszert és több ezer síliftet, sífelvonót használhat (pl. a Trois Vallées (három völgy), amely a világ egyik legnagyobb, lecsatolás nélkül, síléccel besíelhető pályarendszere, 600 km hosszú összefüggő pályával, 200 sífelvonóval és csak 1 síbérlettel!) A síelők élvezik, hogy nem mindig ugyanazon a pályán siklanak, hanem minden nap vagy akár egy napon más-más pályán. Másik előnye a síterepnek, hogy nem csak a profik, hanem a kezdő síelők is keresztül tudnak síelni mind a három völgyön.

    - Rugalmas bérletkombinációk: junior, diák- és családi bérletkombinációk. Az 1 órás bérlettől kezdve a több naposon át egészen a szezonbérletig, mindenféle kombináció megtalálható. Egyes terepeken a kezdők számára ingyenes sífelvonó használatot is biztosítanak. Több francia síterepen 5 éves kor alatt és 75 éves kor felett a síbérletek ingyenesek.

2. Pályaszállások: A francia síterepek kialakításának köszönhetően széles választékban találhatunk pályaszállásokat, az egyszerű apartmanoktól kezdve a hegyi lakokon (chalet) át a 4 csillagos luxus szállodákig, minden kategóriában, ahonnan nem kell buszozni, vagy autózni, hanem szinte a szállás ajtaja előtt található a felvonó.

3. Minden csúszásfajtát kipróbálhat: A francia síterepek és az Alpok itteni adottságai miatt speciális pályák is várják az érdeklődőket az új típusú télisportokhoz: snowblades, snowparkok, félcsövek, freeride, boardercross pályák, stb. La Grave például fogalom a freeride síelők körében. Itt mindenki saját felelősségére síelhet a jelöletlen pályákon több, mint 3500 méteres magasságból a meredek hegyoldalon.

4. Nagy szintkülönbségek: általában 1000 méter, de előfordul 2000 méternél is nagyobb szintkülönbség. A nagy síterepek ebben is kitűnnek, pl: Alpe d'Huez, Les Deux Alpes, Trois Vallées, Espace Killy.

5. Minden tudásszintnek megfelelő pályák: a francia pályákat rendszerint 4 kategóriába sorolják: fekete (nagyon nehéz), piros (nehéz), kék (közepes), és zöld (könnyű), ami könnyebb eligazodást jelent  a kezdő síelők számára. Franciaországban több helyen is szűzhavas pályák várják a síelőket. A snowboardosokat mindenhol snowparkok várják, buckákkal, ugratókkal, félcsövekkel...

6. Hóbiztonság: a síterepekre jellemző a nagyon jó hóminőség és hóbiztosság december közepétől április végéig. A nagy magasságban elterülő síterepek eleve több, nagyobb mennyiségű havat kapnak a szezonban, azonban ennek ellenére is az alsó pályákat mindenhol hóágyúzzák. Tignes, Val Thorens és Les Deux Alpes síterepein pedig, gleccsersíelés november végétől május elejéig elérhető azok számára, akik nyáron szeretnének hódolni a szenvedélyüknek.

7. Après ski lehetőségek nagy választékban: A francia síterepek a síelés élménye mellett kiemelten figyelnek a síelés utáni kikapcsolódási lehetőségekre is: jég alatti búvárkodás, extrém sportok, kutyaszánozás, korcsolyázás, hómotorozás, hótalpazás, helikopteres sízés, kultúra, wellness, bowling, disco és egyéb szórakozási lehetőségek síelés után. És persze ne feledkezzünk meg francia konyha kulináris élvezeteiről se!

8. A nem síelők paradicsoma: a francia síterepek kiemelt figyelmet fordítanak a nem síelő vendégekre. Számos lehetőség várja a kísérőket is: fűtött uszodák, korcsolyapályák, gyalogos túrák, wellness, vásárlás... vagy egyszerűen pihenés forralt borral a kezében egy napsütötte teraszon.

9. Gyermekbarát síterepek: Minden síterepen találhatunk diplomás animátorokat, akik a gyermekekkel foglalkoznak, amíg a szülők síelnek. A kicsik részére külön sípályák vannak, ahol a síoktatás is megoldott.

10. Könnyű megközelíthetőség: Magyarországról autópálya vezet szinte végig. A nagyobb közlekedési csomópontokból pedig már könnyen elérhetőek a síterepek.

 

Forrás: Francia Idegenforgalmi Hivatal (www.hu.franceguide.com)

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» Síelés Franciaországban

Cikkeink

» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája -
» Prémium síterep Franciaországban - Méribel - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!