Aparthotel Rio Grande **** Napospart

Napospart déli részén, kb 700 méterre a parttól helyezkedik el, 3,5 km-re, gyalogosan könnyen megközelíthető Neszebár városa. Megadott menetrend szerint ingyenes shuttle busz közlekedik Neszebár Óvárosához.

-33%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

utazást az árkalkulációs táblában kiválasztott módon (autóbusszal, repülővel vagy egyéni utazással), szállást a választott turnusra a leírásban megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

repülős utazás esetén a reptéri illetéket és adókat, baleset, betegség, poggyász biztosítást, üdülőhelyi illetéket, és a fakultatív programokat, útlemondási biztosítást.

A területről

Bulgária Dél-Kelet Európában fekszik, a Balkán-félsziget észak-keleti részén. Északon Romániával, keleten a Fekete-tengerrel, délen Törökországgal és Görögországgal, nyugaton Szerbiával és Montenegróval határos. Fővárosa Szófia, melynek lakossága 1,1 millió fő. Az ország területe 111.000 m2, népessége 7,6 millió fő. Bulgária kiváló feltételeket nyújt a turisták számára. A bolgár tengerpart világszerte ismert csodálatos földrajzi és éghajlati feltételei miatt. A Fekete-tenger napjainkban egyre felkapottabb a turisták körében. Természeti adottsága mellett közrejátszik ebben a könnyű és gyors megközelíthetősége is (autópályák, repülőterek, jól szervezett autóbusz hálózat).

Aparthotel Rio Grande **** Napospart

Szállás: 
szálloda
****
Ellátási opciók: 
all inclusive
Távolság a tengerparttól: 
1 km-en belül
A strand megközelítése: 
700 méterre a parttól.

Hely: Napospart

Szolgáltatások: kültéri felnőtt medence  
Térítésmentes: recepció • WI-FI • lift • bár • medence • parkoló korlátozott számban (utcai)
Térítés ellenében:  étterem • széfbérlés • számítógép-bérlés • csomagmegőrző

Sport és szórakozás: asztali tenisz- előzetes bejelentkezés alapján-08:00-20:00 • konferencia terem
Térítésmentes: játszótér  • felnőtt és gyermek animáció • szauna • fitnesz terem 08:00-20:00
Térítés ellenében: masszázs •  biliárd előzetes bejelentkezés alapján 08:00-20:00

Szobák: erkélyes és erkély nélüli 2 ágyas, pótágyazható szoba • stúdió • 2+2 apartman • 4+2 apartman • minden stúdió és apartman saját erkéllyel • kábel TV • légkondicionáló • fürdőszoba zuhanyzóval  • felszerelt konyha

Ellátás: All Inclusive
reggeli 07:30-09:30 • köztes reggeli- 10:00-11:30 a medence bárjánál • ebéd- 12:00-14:00 • köztes ebéd-15:00-17:00 a medence bárjánál • vacsora 18:30-20:30 • a medence bárjának nyitva tartása 09:30-22:00 • alkoholmentes italok: kola, fanta, sprite, gyümölcslevek automatából illetve víz • alkoholos italok (helyi): vodka, pálinka, gin, whiskey, bor, sör • köztes reggeli, ebéd: keksz, sütik, gyümölcs

 

Időeltolódás: 
+1 óra
Távolság a reptértől: 
100 km-en belül

Üdülés Naposparton, Bulgária egyik közkedvelt övezetében, homokos tengerparton.

Aparthotel Rio Grande **** Napospart - közeli szállások:

» Hotel Arda *** Napospart 64.748 Ft/főtől - Bulgária / Napospart / Európa
» Hotel Aronia Beach**** Bulgária,Napospart 113.518 Ft/főtől - Bulgária / Napospart / Burgasz
» Hotel Zefir Beach *** Napospart 104.580 Ft/főtől - Bulgária / Napospart
» Hotel Karolina **** Napospart 104.580 Ft/főtől - Bulgária / Napospart
» Hotel Sun City *** Napospart 114.345 Ft/főtől - Bulgária / Napospart
Hasonló utazások, nyaralások:

Aparthotel Rio Grande **** Napospart képek:

Egyéb tudnivalók - Aparthotel Rio Grande **** Napospart
Alapár tartalmazza: 

utazást az árkalkulációs táblában kiválasztott módon (autóbusszal, repülővel vagy egyéni utazással), szállást a választott turnusra a leírásban megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

repülős utazás esetén a reptéri illetéket és adókat, baleset, betegség, poggyász biztosítást, üdülőhelyi illetéket, és a fakultatív programokat, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Üdülőhelyi illeték illetve kiutazási mód választásának függvényében repülőtéri illeték és egyéb adók.
Útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Bulgáriában nincsenek járványos betegségek, nem szükséges a védőoltás. A nagyon erős napsütés ellen viszont védekezni kell magas faktorszámú napozó krémekkel.
Vízum: 
Bulgária EU taggá válásától (2007. január.01.) a beutazásra a "Beutazási feltételek magyar állampolgárok számára az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállamokba" fejezetben foglaltak az irányadók, így személyi igazolvánnyal is be lehet lépni az országba, továbbá a magyar állampolgároknak 90 napon túli tartózkodása is vízummentes. Baleset-, betegségbiztosítás beutazáshoz kötelező.
Időjárás: 
Észak-Bulgáriában az éghajlat kontinentális, míg az ország déli részén, a tengerpart mentén a mediterrán klíma dominál.
Étkezés: 
All inclusive
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Kiutazási forma: 
busz
Kiutazás: 

Kiutazás az alábbi módokban választható (melyeket az árkalkulációs táblában tehet meg): 

egyénileg
légkondicionált autóbusszal
menetrend szerint közlekedő repülőjárattal

KÜLKÉPVISELET:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége: Sofia 1000, ul 6-ti Septemvri 57.
Tel.: (00 359) 2 963 1135, Ügyelet: (00 359) 88 881 3080
 

HÁLÓZATI ÁRAM: 220 V, 50 Hz
 

NYELV: bolgár, de beszélt nyelv még a görög és a török is.
 

VALLÁS: Bulgária lakosságának 87%-a bolgár ortodox vallású, de vannak római katolikus, protestáns és zsidó vallású közösségek is.

PÉNZNEM: Leva (BGL) 1 Leva = 100 sztotinki. 1 EUR = 2 BGL.

PÉNZVÁLTÁS: Legcélszerűbb bankokban, szállodában, vagy hivatalos pénzváltókban. Készpénzt bankjegykiadó automatáknál is célszerű felvenni, ilyen automaták a tengerparti üdülőhelyeken is megtalálhatóak.

BANKKÁRTYÁK: A nagyobb üdülőhelyeken bankautomaták állnak rendelkezésre. A hitelkártyák használata szállodákban, üzletekben, éttermekben egyre elterjedtebb.

BORRAVALÓ: A bárokban és éttermekben a számla összegének kb. 10-15%-a, melyet általában távozáskor illik fizetni.

HELYI SZOKÁSOK/ÖLTÖZKÖDÉS: Figyeljünk a mértéktartó öltözködésre, ha nyilvános helyre megyünk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illő öltözködést ír elő, ügyeljen a megfelelő öltözékre.

GYEREKKEDVEZMÉNY: Gyermekkedvezményt (a részvételi díjból és a fakultatív programokból) csak azok a gyermekek kapnak, akik az utazás befejezéséig még nem töltötték be 12. életévüket. Gyermek elhelyezése mindig szülőkkel egy szobában, pótágyon történik. Speciális, ettől eltérő gyerekkedvezmények egyes szállodák részletes leírásaiban külön feltüntetésre kerülnek.

BETEGSÉG: Az utazás izgalma, a hirtelen megváltozott időjárás és étkezési szokások miatt kisebb gyomorpanaszok léphetnek fel.
Megelőzés:
- nagy melegben, napon jéghideg ital fogyasztása nem ajánlott;
- melegből, ha tehetjük, ne lépjünk be légkondicionáló által nagyon lehűtött helyiségbe;
- ne egyen meg olyat, amit nem kíván;
- bármilyen panasszal azonnal forduljon az idegenvezetőhöz!

ORVOS, GYÓGYSZERTÁR: Nagyon sok a gyógyszertár országszerte. Ezek megfelelően felszereltek. Szinte minden gyógyszer kapható, ami Magyarországon forgalomban van.

VÍZHőMÉRSÉKLET: A Fekete-tengernél a víz csak nyáron alkalmas úszásra, máskor meglehetősen hideg.

BIZTONSÁG: Bulgáriában a közbiztonság nem rosszabb, mint bárhol Európában, de a tömegközlekedési eszközökön és a tengerparton is oda kell figyelni a zsebtolvajokra.

KÖZLEKEDÉS: Sajnos a taxisofőrök többnyire csak bolgárul beszélnek. Mielőtt beszállnak a taxiba, érdemes meghatározni utazásuk célját és előre megállapodni az árban. Fizetni viszont csak megérkezésükkor fizessenek. Bulgáriában a buszjegyek itthoni viszonylatokhoz képest jóval olcsóbbak. A fővárosban, nagyobb városokban és a tengerparti üdülőhelyeken is közlekednek autóbuszok. Kevés a kiépített megállóhely, ezért előfordulhat, hogy az autóbuszt le kell inteni. Ez megszokott dolognak számít.

JÁRMŰBÉRLÉS: Betöltött 21. életév, 2 év vezetői tapasztalat és nemzetközi jogosítvány szükséges.

ÜNNEPEK: Január 1.: Újév, Húsvét az egyházi naptár szerint, Március 3.: A függetlenség napja (a török uralom alóli felszabadulás ünnepe), Május 1.: Munka ünnepe, Május 6.: Szent György napja, Május 24.: Bolgár kultúra és a szláv írás ünnepe, Szeptember 6.: Bulgária egyesülésének napja, Szeptember 22.: Függetlenség napja, December 24-25-26.: Karácsony.

TELEFONÁLÁS: Magyarország száma: 00 36 + körzetszám + hívott szám. Bulgária hívószáma Magyarországról: 00 359 + körzetszám + hívott szám. A magyar mobiltelefonok az egész országban használhatóak.

POSTA: A képeslap feladása külföldre kb. 0,8 Leva (kb. 80 Ft) A szállodák majd mindegyikében van lehetőség képeslap vásárlására és feladására, de a postán ez jóval olcsóbb.

BOLGÁR KONYHA: Nagyon ízletes ételeik vannak, melyek néha furcsának tűnnek a magyar ételekhez szokott turistának. Bolgár reggeli a zakuszka. Finom ételük a Piperki bürek, amely fehérsajttal és tojással töltött, sült, hámozott, bundázott paprika. Hagyományos szláv étel a gyuvecs, melynek összetevői a vagdalt hús, zöldség (zöldbab, zöldborsó, gomba) és krumpli. Az egyik, általunk legismertebb ételük a Sopszka saláta, melyben apróra vágott uborka, paradicsom, hagyma, zöldpaprika van olívaolajjal, petrezselyemmel, ecettel leöntve és végül bolgár sajttal meghintve. A tengerpartokon különböző ízletes halételek, a tenger gyümölcsei kerülnek az asztalokra. Italaik közül érdemes megkóstolni a Slivova-t (valódi szilvapálinka), a Grodzova-t (szőlőpálinka) vagy a Mastika-t (ánizspálinka).

ITALOK: A csapvíz fogyasztható, de nem ajánlott. Jó minőségű ásványvizet és gyümölcslevet mindenhol lehet kapni.

VÁSÁRLÁS: A népművészeti textiláruk, fafaragványok, ikonok, díszpárnák, szőttesek nagyon szépek, de érdemes ajándékba rózsaolajat is venni. A bizsu és ezüst ékszereket különleges megmunkálásuk, a bőrárukat minőségük, az egyéb ruházati termékeket alacsony áruk miatt érdemes megvenni.

FÉNYKÉPEZÉS/FILMEZÉS: Film és fotócikk csaknem mindenhol kapható.

ÉRDEKESSÉG: A bolgárok az igen-t és a nem-et ellentétes fejmozdulattal kísérik, mint ahogy nálunk, vagy ahogy bármely más országban megszokott. A nemet sűrű bólogatással, az igent fejcsóválással kísérik.
 

Vélemények, értékelések
4.0
9 értékelés alapján
Ár / érték arány értékelése
4.3
Tisztaság értékelése
4.2
Elhelyezkedés értékelése
3.9
Szoba értékelése
4.9
Étterem értékelése
3.0
Személyzet értékelése
3.2
Szolgáltatások értékelése
3.6
Alvásminőség értékelése
4.7
Budapest
3.0
Este 8.30.-ra értünk oda 9-ig van étterm, Egésznap utazott a társaság és bezárták az éttermet, mire odaértünk. Volt egy kis balhé pláne aki 3 gyerekkel érkezett, így kinyitották...Az étteremben mindig szólni kellet, mert alapvető dolgok hiányoztak. pl: reggelinél a vaj/margarin , vagy a sótartóból a só, vagy a ketchapos edényből a kechup.Illetve evőeszközök vagy tányérok, törölje le az asztalt. Volt olyan ebéd ahol az egybefüggő hús a csirke farhát volt. Ha szárnya is volt az már húsos ebédnek számított. Aki szereti a salátát és az olajbogyót az nem hal éhen. A hideg ételek jók voltak.A medncénél a koktélos fiúk adták a zenét, de csak azt ami nekik megfelelt, esetleg egy két helybélinek a kedvencét.A mednce parton ücsörögve egymás szavát nem hallottuk úgy üvöltött a zene. Éjjel nem tudtak aludni akik medncére néző szobát kértek. Baba barát szálodának nevezik magukat, de ott egy baba sem tud aludni, sem napközben sem este, az üvöltő zene miatt.Még csukott ablakok mellett sem. Több esetben is jeleztük a recepción ,hogy túl hangos ,de nem foglalkoztak vele. Az asztalokat magunknak szedtük le ha nem akartunk a maradványok felett hosszasan ücsörögni. Volt egy felvigyázó pasas az étterem ajtajában nézte a karszalagokat. Utastársam vitte be a tányérokat, és mutogat neki, hogy hova vigye hátra. (én a kezébe adtam volna).A hely egyébként meglepően tiszta volt. Ha a pultos fiúk a vendéget vették volba figyelembe ,még élvezhető is lett volna.Lett volna animáció gyerekeknek. volt is de hagyjuk...ha pihenni szertnél ne a medencére néző szobát kérj....és ülj be néha egy -egy étterembe.
Budapest, XVIII. kerület
4.3
Alapjában véve megfelelő, de az éttermi választékok, szolgáltatások lehetnének szinvonalasabbak!
Sárvár
3.9
Minden megfelelő lett volna csak a bulgár konyhai alkalmazottak magatsrtása volt felháborító a magyar vendégekkel szemben, majd a reklamációt követően kissé változott.
Debrecen
3.6
1 hetet töltöttünk itt a párommal. A szobák olyan magyar 3*, a szolgáltatások 2*. A szobával minden rendben volt, minden nap kaptunk takarítást / ezt azért hallottuk másoktól nem mindenkinél volt így/. A szálloda kicsit kiesik a nyüzsiből, de számunkra ez egyáltalán nem volt zavaró. 10perces sétával elérhető Nessebar és Sunny Beach is. Az ételek kicsit egyhangúak voltak, egy hétig kb minden nap ugyanaz került fel.
Budapest, XVIII. kerület
4.6
Csaladi nyaralas szamara kivalo. A szallodabol a tengerpart. Nesseber is jol megkozelitheto gyalogosan is. A medence es kornyezete mindig tiszta. Rendezett. Az etelek bosegesek kicsit egyhanguak. Ket kamasz gyerekkel megfelelo lehetoseget kaptunk a piheneshez kikapcsolodashoz szorakozashoz ismerkedeshez. Minden munkatarsuknak nagyon szepen koszonjuk es hasonlo jo nyaralast kivanunk. A Benedek csalad.
Budapest, III. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Győr
4.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XIX. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!