8 napos körutazás repülővel

Skóciai barangolások - kastélyok, várak, klánok, felföldi romantika

8 napos körutazás repülővel

Smaragzöld mezők, bíborszínű hangával borított dombok, legelésző birkanyájak, csillogó tavak, meseszép várak és kastélyok. Ez Skócia, meg persze skótkockás szoknyába öltözött férfiak, dudazene és aranyló skót whisky… A Brit sziget északi részén fekvő ország karaktere, hangulata eltéveszthetetlen. Edinburgh királyi vára, a régi kastélyok, erődök és romos apátságok hosszú és mozgalmas múltról mesélnek. Skócia híres még kelta emlékeiről, a Felföld meseszép tájairól és Loch Ness turistacsalogató szörnyéről is…

Főoldal Európa Egyesült Királyság Skócia EdinburghSkóciai barangolások

Alapár tartalmazza

repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Skye-szigetre, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépőket.
Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap: Edinburgh
Elutazás Ferihegyről közvetlen járattal Edinburgh-ba, Skócia fővárosába. Edinburgh-t sokan Európa egyik leg­szebb városának tart­ják, és valóban kevés város­ban ötvö­ződnek ilyen nagy­sze­rűen a termé­szeti adott­ságok az ember alkotta látvá­nyos­sá­gokkal. Érkezés után autó­bu­szos vá­ros­né­zés: közép­kori óváros a St. Giles-kated­rá­lissal, a város szíve – a Princes Street, a XVIII. századi (György-kora­beli) szép terek, a Calton hegy pazar pano­rámát nyújtó kilá­tója stb. Szállás Edinburgh kör­nyé­kén (1 éj) vagy Glasgow kör­nyé­kén (3 éj – aug. 21-i csoport). Megjegyzés: Ez utóbbi esetben szállásunk Glasgow köze­lében lesz, de Edinburgh irányában, Edinburghtól kb. 60 km-re.

2. nap: Edinburgh, Rosslyn kápolna, Linlithgow vára
Az edinburgh-i vá­ros­né­zés folytatása, a skót királyi vár meg­te­kin­té­se, majd sza­bad­idő. Délután a skót gótika mester­művét, a dús kőfa­rag­vá­nya­iról híres XV. századi Rosslyn kápolnát nézzük meg, majd utazás a glasgow-i szállásra (2 éj). Útközben láto­gatás Linlithgow nagy­szerű várában (itt született 1542-ben Stuart Mária).

3. nap: Culzean kastély, Alloway, Glasgow
Kirándulás Délnyugat-Skóciába. Délelőtt Skócia egyik legszebb kas­télyát, a tenger­part fölé maga­sodó sziklán álló Culzean kas­télyt tekintjük meg, majd a követ­kező állo­más Alloway városka, ahol a skótok nem­zeti költő­jének, Robert Burnsnek a zsúp­fe­deles szülőháza talál­ható. Délután vá­ros­né­zés Glas­gow-ban, Skócia leg­na­gyobb városában: kated­rális, George Square, Viktória-korabeli város­központ, People's Palace és Winter Garden a „Glasgow Green” nevű parkban stb.

4. nap: Stirling, Trossachs, Loch Lomond, Glen Coe, Fort William
Utazás észak felé. Stirling városát Skócia föld­rajzi és törté­nelmi közép­pont­jának szokták nevezni. Láto­gatás Stuart Mária egy­kori várában, majd tovább a Skót Felföld felé. Is­mer­ke­dés a Trossachs erdős-hegyes tóvi­dé­kével és a Loch Lomonddal, Nagy-Britan­nia leg­na­gyobb tavával. Szállásunk Fort Williamben lesz (1 éj), ahová a vad­re­gé­nyes Glen Coe völgyön átkelve érke­zünk meg. Fort William városa Nagy Britan­nia legma­gasabb hegye, a Ben Nevis lábainál talál­ható.

5. nap: Glenfinnan emlékmű, Skye-sziget, Portree, Dunvegan várkastély
Utazás egy híres út­vo­na­lon (Road to the Isles) a Skót Felföld roman­tikus, tavak­kal tele­pöttyözött völgyein át a Hebridák szige­tei irányába. Útközben fotó­szünet a Glenfinnan emlék­műnél. Mallaig halász­vá­ros­kából komp­át­kelés a skót hagyo­má­nyokat (nyelvet, szoká­sokat) ma is erősen őrző, termé­szeti szép­sé­gekben gazdag Skye-szigetre. Köru­tazás a szigeten fotó­szü­ne­tekkel. Pihenő Portree-ben, a sziget han­gu­la­tos „fő­vá­rosában". Látogatás a tengerbe benyúló föld­nyelven fekvő Dunvegan vár­kas­télyban, mely a XII. század óta a MacLeod klán ősi fészke. A család számos erek­lyéjét őrzik a kas­télyban. Szállás a Skye-szigeten vagy kör­nyé­kén (1 éj).

6. nap: Eilean Donan vár, Fort Augustus, Loch Ness, Urquhart vára, whisky­lepárló, Inverness
Utazás a Loch Ness-i tó irányába. Útközben fotó­szünet a fes­tői fek­vésű Eilean Donan várnál (a Hegy­lakó című film forga­tá­sának hely­színe) és pihenő Fort Augustusban (lát­ványos zsilip­rend­szer a Kale­dó­niai csatornán).
A Loch Ness a szörny törté­ne­tének köszön­he­tően Skócia leghí­resebb tava. Látogatás Urquhart várának rom­ja­inál, ahon­nan a legtöbben szokták figyelni a szörny fel­buk­kanását. Délután is­mer­ke­dés a skót whisky előál­lí­tá­sának titka­ival egy whisky­le­párlóban, majd séta Invernessben, a Skót Felföld fővá­rosában. Szállás Invernessben vagy kör­nyé­kén (1 éj).

7. nap: Skót Felföld, Blair kastély, Dundee, St. Andrews
Utazás délre a Skót Felföld romantikus tájain ke­resz­tül. Látogatás Blair kastélyában, az egyik leg­szebb és leg­gaz­da­gabb beren­de­zésű skót kas­télyban. To­vább­uta­zás Dundee érin­té­sével, itt fotó­szü­net a kikö­tőben kiál­lított Discovery hajónál (Scott kapi­tány ezzel a hajóval indult az első déli-sarki expe­dí­ci­ójára). Délután is­mer­ke­dés St. Andrews-zal, Skó­cia ősi egye­temi városával (közép­kori kated­rális romjai, vár­romok, közép­kori egyetemi épü­letek stb.). Rövid pihenő South Queensferryben, ahonnan nagy­szerű pano­ráma nyílik azokra a gigan­tikus méretű (köz­úti és vas­úti) hidakra, amelyek a Forth folyó széles tölcsér­tor­ko­la­tának északi és déli partját kap­csol­ják össze. Szállás Edinburgh kör­nyé­kén (1 éj).

8. nap:
Kora reggel transzfer Edinburgh repülőterére, el­uta­zás Budapestre közvetlen járattal.

Egyágyas felár: 86.000,- Ft
Repülőtéri illeték: kb. 39.200.- Ft/fő VÁLTOZHAT!

Kapcsolódó cikkek

» Skóciában... - Kovács Attila, 2014. május. 13
» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» Skócia tájain - Kovács Attila, 2014. július. 06
» Skócia öröksége - Kovács Attila, 2014. május. 05
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2014. április. 25
LEGJOBB ÁR267.800 Ft/fő
+járulékos költségek
2014.09.25 időpontban 7 éjszakára
VÁLASSZ EGY IDŐPONTOT!
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Skye-szigetre, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést
Alapár nem tartalmazza: 
repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépőket.
Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: kb. 39.200.- Ft/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal, Skóciában jó minőségű, korszerű autóbusszal.

Szállás: 

7 éjszaka 3 csillagos szintű szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban.

Egyágyas felár: 86.000,- Ft

Étkezés: 
a részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. (bőséges skót reggeli, menüvacsora). Figyelem: Az utolsó napon a korai indulás miatt reggeli csomagot kapnak utasaink.
Vízum: 
magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!