Schneeberg

Schneeberg (2076 méter)

Egynapos gyalogtúra a Klosterwappenre

A Keleti-Alpok hozzánk legközelebb eső, legmagasabb csúcsa a Schneeberg tömb Klosterwappen nevű csúcsa. 2076 méterével impozánsan uralja a tájat. Izgalmas kihívás a nehezebb túrákat kedvelőknek sziklás gerinceivel, meredek kaptatóival, aminek jutalma végül a pazar kilátás.

Főoldal Európa AlpokSchneeberg (2076 méter)

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a Dürre Wand gyalogtúrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de a buszon együtt utazunk és van lehetőség az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utasbiztosítást, és a felvonó árát.
Hossz: 
1 nap
Létszám: 
15-45 fő
Kinek ajánljuk: 

Túránkat kezdőknek és haladó túrázóknak egyaránt ajánljuk. Az egynapos túra némi kitartással teljesíthető, a túraterep első harmada kicsit nehezebben járható sziklás gerinc, ám a táj páratlan szépsége kárpótol bennünket az esetleges nehezebb szakaszok leküzdésénél.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese!

Kapcsolódó cikkek

» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2014. január. 06
» Hótalpakkal a Stuhleck csúcsára - Szenczi Zsolt, 2013. január. 14
» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Medve-szurdok túra képgaléria - Hudanik Zsolt, 2012. május. 22
» Stuhleck - Egy nap élménye - Hudanik Zsolt, 2012. február. 20
Indulási időpontok:
2014.10.11
Jelentkezési határidő:
2014.09.19

10.900 Ft/fő

Utasok száma: Van saját kuponod? Kattints ide!
Kupon kód:
Jelentkezés
Hasonló utazások, nyaralások:
» Túra a Hochwechsel (1743 méter) csúcsára - 1 nap
» Gyalogtúra Semmeringből a Stuhleck csúcsára - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Windberg (1903 m) - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 napos túra
» Kirándulás a Hohe Wandon - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Losenheim (840 méter), Edelweiß hütte (1248 méter), Fadensteig, Klosterwappen (2076 méter), Fadenweg, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 4.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5 órakor (felszállási lehetőség az M1 pályán a győri Arrabona pihenőnél).
A kora délelőtti órákban érkezünk Losenheim falucskába. Felszerelésünket magunkhoz véve indulunk útnak és a közeli kis sípálya Salamander ülőliftjével  kényelmesen, csupán percek alatt 840 méterről 1210 méter tengerszint feletti magasságba röppenünk. Innen indulva érintjük az Edelweiß-menedékházat (1248 méter), ahonnan továbbkapaszkodunk a Fadensteig izgalmas sziklás gerincén. Rövid pihenőket tartva fantasztikus panorámával kísérve érkezünk a Klosterwappen (2076 méter) csúcskeresztjéhez ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Alpok végtelenbe nyúló csúcsaira, beláthatjuk a szembközti Rax fennsíkot és az alant elterülő völgyek falvait. A csúcsfotó és csúcscsokink elfogyasztása után a Fadenweg ösvényén indulunk lefelé. Hatalmas fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krembel-hüttét, ahol megpihenünk innen továbbhaladva érkezünk vissza a felvonóhoz majd völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra). Táv: 15 km, szint: fel 876 méter, le 876 méter, menetidő: 7 óra

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
az utazást, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.
Alapár nem tartalmazza: 
az étkezést, az utasbiztosítást, és a felvonó árát.
Helyszíni költségek leírása: 

Salamandra felvonó: 9 Euro

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
9 Euro/fő.
Várható költőpénz szükséglet: 
20-30 Euro/fő.
Előleg: 

10.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Nehézség

Közepesen nehéz hegyi túra azoknak, akik szoktak mozogni, túrázni, sportolni.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. Utazásunk 4,5 - 5 órát vesz igénybe. Menet közben tartunk rövid pihenőket benzinkútnál vagy nagyobb parkolóban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 
Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a túrára. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. Menet közben érintünk menedékházat, ahol van lehetőség meleg ételek, szendvicsek, innivaló vásárlására. Minimum 1,5 l. folyadékot hozz magaddal!
Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 - 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!