Moszkva és Szentpétervár körutazás (Szergijev Poszád, Petrodvorec, Puskin)

Moszkva és Szentpétervár körutazás (Szergijev Poszád, Petrodvorec, Puskin)

8 napos körutazás Oroszországban

Oroszországi körutazásunk céljait: Moszkvát és Szentpétervárt senkinek sem kell bemutatni. Ez a két hatalmas történelmi múlttal rendelkező nagyváros számos látnivalóval ajándékozza meg a kíváncsi utazót.

Főoldal Európa Oroszország SzentpétervárMoszkva és Szentpétervár körutazás

Alapár tartalmazza

Az utazást menetrend szerinti repülővel, helyben vonattal és autóbusszal, a szállást reggelivel, a program szerinti belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza

Az egyéb étkezéseket, a fakultatív programokat, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, a reptéri illetéket, a vízum díját, egyéb étkezéseket
Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő.
Program: » Részletes program

1. nap -  Budapest, Moszkva
Elutazás menetrendszerinti repülőjárattal (átszállási lehetőséggel) Moszkvába. Találkozás helyi idegenvezetőnkkel a repülőtéren, majd transzfer a szállodába. 

2. nap - Moszkva, a metropolisz: Novogyevicsij Kolostor és a Kreml
Reggelinket elfogyasztva helyi idegenvezető csatlakozik csoportunkhoz és Novogyevicsij Kolostort tekintjük meg, mely a világörökség része. Városnézésünket folytatva helyi idegenvezető ismertet meg bennünket a világ egyik legnagyobb városával.

3. nap - Moszkva és Szergijev Poszad
Töltse szabadidejét az orosz fővárosban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív kirándulásra indulunk a Moszkva környéki Szergijev Poszad-ba. Fakultatív vacsoránk a szállodában fogyasztjuk el.

4. nap - Moszkva: Tretyakov képtár majd vonattal Szentpétervárra
Reggelit követően helyi idegenvezető ismertet meg bennünket a világhírű alkotásokat őrző Tretyakov Képtárral.

5. nap - Szentpétervárra
Reggelinket elfogyasztva találkozunk helyi idegenvezetőnkkel és informatív városnézés keretében ismerkedünk az 110 szigetre épült várossal. Szállásunk 3 éjszakán át Szentpéterváron lesz.

6. nap - Szentpétervár: az Ermitázs
Reggeli a szállodában, majd kedvére sétálhat Szentpétervár belvárosában, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a világ leghíresebb képzőművészeti gyűjteményét őrző Ermitázsba látogatunk.

7. nap - Szentpétervár, Petrodvorec és Puskin
Reggelit követően töltse szabadidejét az orosz fővárosban, vagy jöjjön velünk

8. nap: Szentpétervár–Budapest
Reggeli a szállodában, majd menetrendtől függően szabadidő és transzfer a repülőtérre. Hazautazás (átszállási lehetőséggel) Budapest Liszt Ferenc Repülőtérre.

Egyágyas felár: 68.500,- Ft
Félpanziós felár (7x vacsora): 39.500,- Ft/fő

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Séta a Vörös-téren - Kovács Attila, 2011. december. 30
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghírdetett időpontja.
Kérd egyedi ajánlatunkat! >>>
Kérj értesítést új útjainkról! >>>
Utasok száma:
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program

1. nap . Budapest, Moszkva 
Elutazás menetrendszerinti repülőjárattal (átszállási lehetőséggel) Moszkvába. Találkozás helyi idegenvezetőnkkel a repülőtéren, majd transzfer a szállodába. Menetrendtől függően autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk az orosz fővárossal. Szállásunk 3 éjszakán át Moszkvában lesz.

2. nap - Moszkva a metropolisz: Novogyevicsij Kolostor és a Kreml 
Reggelinket elfogyasztva helyi idegenvezető csatlakozik csoportunkhoz és Novogyevicsij Kolostort tekintjük meg, mely a világörökség része. A kolostor-erőd Szmolenszk város 10 évvel korábbi visszafoglalásának 10. évfordulójára épült, sokáig szinte a cárok udvari kolostorának számított és nagyon gazdag volt. Nyitva tartás függvényévben a közelben megtekintjük a Borogyinói csata körképét. Majd az ország szívével, fejedelmek, cárok és a mai államvezetés székhelyével, a Kremllel ismerkedünk. Központja a Székesegyházak tere, ahol a cári katedrálisok emelkednek. Az Uszpenszkij, Blagovescsenszkij és Arhangelszkij Székesegyházak – valamennyi olasz építészek keze munkája. Nagy Péter koráig temetkezési hely is volt. Az erődítmény zárt területén találhatóak a Cár-harang és a Nagy Kreml palota híres épületei. A Kreml a hajdani birodalmi hatalom és az ortodox egyház tökéletes egységének jelképe (világörökség része). A Kremlben ellátogatunk a Fegyvertárba, mely jelenleg kincstárként működik. Megtekintjük a Vaszilij Blazsennij székesegyházat, mely meghatározó képe a Vörös térnek. Városnézésünket folytatva helyi idegenvezető ismertet meg bennünket a világ egyik legnagyobb városával: a Szófia rakpart, Megváltó Krisztus székesegyház (mára Moszkva jelképévé vált) majd a Lomonoszov egyetem mely szintén a világörökség része.

3. nap - Moszkva és Szergijev Poszad  
Töltse szabadidejét az orosz fővárosban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív kirándulásra indulunk a Moszkva környéki Szergijev Poszad-ba, ahol a szmolenszki Istenanya Templomát, az orosz ortodox egyház szellemi központját láthatjuk. Délután folytatjuk ismerkedésünket a várossal: a „Régi Arbat” sétáló utcáján, vagy egyénileg ellátogathat a híres GUM áruházba a Vörös Téren, kedvére vásárolhat. A napi programot követően szabadidő a városban. A délután folyamán utazunk a különleges moszkvai metrón, melynek egy-egy állomása mintha földalatti palota lenne. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk a méltán világhírű orosz balett előadására (jegyek korlátozott számban). Fakultatív vacsoránk a szállodában fogyasztjuk el.

4. nap - Moszkva: Tretyakov képtár majd vonattal Szentpétervárra 
Reggelit követően helyi idegenvezető ismertet meg bennünket a világhírű alkotásokat őrző Tretyakov Képtárral. A múzeum gyűjteményében találhatók a legnagyobb orosz mesterek művei: Andrej Rubljov és Feofan Grek alkotásai. A kora délutáni órákban vonatra szállunk és búcsút veszünk az orosz fővárostól. Szentpétervárra Sapsan gyorsvonattal utazunk, élvezzük annak gyorsaságát és kényelmét. Szentpétervárra megérkezve, a pályaudvarról a szállodába vezet utunk, elfoglaljuk szálláshelyünket.

5. nap  Szentpétervárra 
Reggelinket elfogyasztva találkozunk helyi idegenvezetőnkkel és informatív városnézés keretében ismerkedünk az 110 szigetre épült várossal,melyet mintegy 700 híd köt össze. Különlegesen szép fekvésű város a Balti-tenger Finn öblében,a Néva torkolatánál, jellegzetesen széles utcákkal, tág terekkel. Autóbuszos városnézés során láthatjuk a Nyevszkíj sugárutat, a Téli Palotát, az Izsák Székesegyházat, az Admiralitas épületét és a Szent Péter-Pál Katedrálist. Itt láthatjuk a történelemből ismert Auróra cirkálót és I. Péter híres lovas szobrát. Folytatjuk városnézésünket, mely során láthatjuk II. Sándor emlékmúzeumaként épült Vérző Megváltó templomot. A templom féldrágakő díszítése igazi remekmű! Szállásunk 3 éjszakán át Szentpéterváron lesz.

6. nap - Szentpétervár: az Ermitázs 
Reggeli a szállodában, majd kedvére sétálhat Szentpétervár belvárosában, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a világ leghíresebb képzőművészeti gyűjteményét őrző Ermitázsba látogatunk (világörökség). A téli Palotával egységes stílusban épült a Kis Ermitázs, a Régi Ermitázs és a Cári Színház. Az Ermitázs 125 termét foglalják el a nagy európai művészet remekei: Van Gogh, Michelangelo, Rubens, El Greco, Leonardo da Vinci, Raffaelo, Tiziano több, mint nyolcezer alkotás látható itt. Ezt követően szabadidő a városközpontban, mely alatt egyénileg más oldaláról ismerheti meg e különös várost. Fakultatív ajánlatunk: késő este a Néva partjára érkezünk és hajóra szállunk. A hidak megnyitását ajánljuk a Néváról! A folyóról Szentpétervár egy másik arcát ismerheti meg, körpanorámaként élvezheti a kivilágított város látványát. A hidak megnyitása a nyári éjszakák csúcspontját jelenti, miközben a városban sétáló turisták és szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek, élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem végződik”…

7. nap - Szentpétervár, Petrodvorec és Puskin 
Reggelit követően töltse szabadidejét az orosz fővárosban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Tartson velünk Petrodvorecbe, mely I. Péter cári nyaralójából alakult ki, melyet egyedülálló módon közelítünk meg! A tenger felöl szárnyashajóval érkezünk a palota ’vizi bejáratához’! Páratlan panorámát nyújt a csodálatosan megkomponált park díszesen aranyló szökőkútjaival, mely I. Péter cár nyári rezidenciája volt a tengerpartra épített palota lépcsőjével, vízesésekkel és nagyszerű szobraival. A gyönyörű park, több száz szökőkúttal, ligetes sétányokkal kellemes időtöltés. Láthatjuk I. Péter cár magánszálláshelyeként szolgáló Monplaisir Palotát. Autóbusszal utazunk tovább II. Katalin kedvelt palotájához, az orosz „Versailles”-hoz, ahol világhírű festményeivel, gyönyörű szobraival, szökőkútjaival és a pompás Borostyán teremmel ismerkedünk meg. Szállodánkba visszatérve vacsorázunk, majd igény szerint készülődünk az esti programra. Fakultatív programot ajánlunk: jöjjön velünk egy tradicionális zenés folklór estre, nézze meg az orosz népviseletben előadó művészeket, mulasson velünk! (apró étel falatok a fakultatív program árában). Szállodánkba térünk vissza.

8. nap - Szentpétervár, Budapest 
Reggeli a szállodában, majd menetrendtől függően szabadidő és transzfer a repülőtérre. Hazautazás (átszállási lehetőséggel) Budapest Liszt Ferenc Repülőtérre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
Az utazást menetrend szerinti repülővel, helyben vonattal és autóbusszal, a szállást reggelivel, a program szerinti belépőket, a magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást
Alapár nem tartalmazza: 
Az egyéb étkezéseket, a fakultatív programokat, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, a reptéri illetéket, a vízum díját, egyéb étkezéseket
Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok (10 főtől)
– Orosz balett előadás  21.000 - 32.000 Ft
– Szergijev Poszad vezetéssel  9.900 Ft +belépőjegy
– Ermitázs vezetéssel 6.700 Ft +belépőjegy
– Fegyvertár vezetéssel, belépővel (Kreml-ben) 7.400 Ft
– Petrodvorec szárnyashajóval,  15.400 Ft+belépőjegy
– Hidak megnyitása és hajózás a Néván 7.500 Ft
– Orosz folklór-show 10.300 Ft
Belépők tájékoztató árai: 4800 Rubel/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 30 Euro + 150 Rubel
 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel, helyben vonattal és autóbusszal.
Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
1 ágyas elhelyezés reggelivel: 9500 Ft / 1 fő / éjszaka

Szállás: 

7 éjsz. 3-4* szállodában, Egyágyas felár: 68.500,- Ft.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz, 7x vacsora felár (szállodákban) 39.500,- Ft/fő.
A területről: 
Moszkva Oroszország fővárosa és elsődleges politikai, gazdasági, pénzügyi, oktatási és közlekedési központja. A Moszkvai területen, a Moszkva folyó partján fekszik, szövetségi jelentőségű város. A legenda szerint a kijevi nagyfejedelem, Jurij Dolgorukij alapította, bár az első írásos emlékek a városról 1147-ből származnak. A 18. és 19. században polgári város volt, a Szovjetunió idején munkásvárossá vált. A városnak tíz közigazgatási körzete és 123 kerülete van. Moszkva 2009-ben a világ harmadik leggazdagabb városa volt az itt élő milliárdosok számát tekintve.[2] Épületei – mint például a Kreml, a Szent Vazul-székesegyház vagy a Hét nővér – és metróállomásai világhírűek. 2007-ben egymás után harmadszor lett Moszkva a világ legdrágább városa. Szentpétervár Oroszország balti-tengeri kikötővárosa a Finn-öböl partján, a Néva-folyó torkolatában. 1703-ban alapították. Korábbi nevei Petrográd, illetve Leningrád voltak. A helyiek mai szóhasználatában elterjedt a Pityer név is. Négy és fél millió lakosával Moszkva után az ország második legnagyobb városa.
Vízum: 
Utasaink a program által érintett ország(ok)-ba csak érvényes magyarországi útlevél birtokában léphetnek be, Oroszországba való belépés vízumköteles. A vízum összege 23.500 Ft/fő.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Fakultatív doboz

Fakultatív programok (10 főtől)
– Orosz balett előadás  21.000 - 32.000 Ft
– Szergijev Poszad vezetéssel  9.900 Ft +belépőjegy
– Ermitázs vezetéssel 6.700 Ft +belépőjegy
– Fegyvertár vezetéssel, belépővel (Kreml-ben) 7.400 Ft
– Petrodvorec szárnyashajóval,  15.400 Ft+belépőjegy
– Hidak megnyitása és hajózás a Néván 7.500 Ft
– Orosz folklór-show 10.300 Ft

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!