Közép- és Dél-Franciaország gyöngyszeme, híres fürdőhelyei (Milanó, Lourdes, Bordeaux)

Közép- és Dél-Franciaország gyöngyszeme, híres fürdőhelyei (Milanó, Lourdes, Bordeaux)

10 napos buszos körutazás Franciaországban

A kék tenger intenzitása, a nyüzsgő városok és paloták sokasága, híres szállók, fesztiválok, múzeumok, kaszinók és hosszú strandok mind-mind olyan vonzó látványosságok, melyek minden évben sok új látogatót vonzanak.

Főoldal Európa Ausztria Salzburgerland SalzburgKözép- és Dél-Franciaország gyöngyszeme, híres fürdőhelyei

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal,útlemondási biztosítást, szállást két csillagos szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat
Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged–Budapest–Miláno (960 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Milánó környékére az esti órákban érkezünk ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Milano–Nizza–Saint Paul de Vence-Marseille (540 km)
Reggeli után városnézés Milanóban, Lombardia ékkövében, e modern világvárosban: Olaszország 3. legnagyobb temploma a Milánói Dóm, melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek. Megtekintjük a milánói Scala épületét majd a Sforza-várnál (kívülről) szállunk vissza autóbuszunkra. A francia Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon utazunk tovább Nizzába. Sétánk során megismerkedünk óvárosával, a Masséna térrel, a színházzal és a város jelképévé vált, impozáns tengerparti Angol sétánnyal. Utunkat folytatva Saint Paul de Vence, festőket is gyakran megihlető hangulatos, dombtetőre épült középkori óvárosát, festői sikátorait, és kulturális látnivalóit tekintjük meg. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre Marseille környékére.

3. nap: Marseille és Avignon. Hajóval IF vára (200 km)
Városnézés Marseille-ben, Franciaország második legnagyobb városában. Sétálunk a Cannebiere-en Marseille legendás főutcáján, a kikötőben, és láthatjuk a francia filmek világából (Fernandel, Taxi, stb.) ismert Panier negyedet. A Notre Dame de la Garde bazilikához autóbusszal érkezünk, ahonnan páratlan kilátás nyílik a marseillei kikötőre. Avignonba, a különleges dél-francia városba kirándulunk, egykori pápai székhelyre. Megtekintjük katedrálisát, a pápai palotákat, sétálunk hangulatos platánfás terein és hallgatjuk a kabócák „zenéjét”. Fakultatív ajánlatunk: Délután hajóval keressük fel IF várát, melynek falai között sétálva Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja elevenedik meg emlékeinkből. Visszatérünk Marseille környéki szálláshelyünkre.

4. nap: Nimes, Pont du Gardon át Narbonne-ig (320 km)
Mai napunk első állomása Nimes városa, melyet római emlékei teszik vonzóvá: a kétezer éves Amfiteátrum, a Nagy Torony (mint síremlék vagy diadalköszöntő) és a Négyszögletes ház (mint római templom), melyet Agrippa emeltetett. Provence-i kalandozásunk a Pont-du-Gard-nál folytatódik, a híres völgyhídnál, a római építészet e világhírű remekénél, majd továbbutazunk a Languedoc földjén át Narbonne-ba, e hangulatos Robine csatorna által kettészelt városba, mai szálláshelyünkre. Városnézésünk során megtekintjük a neogótikus városházát, érseki palotát és a Saint-Just székesegyházat. Fakultatív ajánlatunk: Tartson velünk a narbonne-i borvidéken borkóstolóra egy kellemes vacsora mellett!

5. nap: Carcasson–Albi–Toulouse (300 km)
A dél-francia túra ezen a napon Európa egyik legnagyobb épen maradt lovagváránál, Carcassonne-ban folytatódik. Városnézés Carcassonne páratlan hitelességgel helyreállított óvárosában az Aude-folyó partján. Tovább haladva kitérőt teszünk a Fekete hegyekbe, Albi városába melynek katedrálisát megcsodálva folytatjuk utunkat Toulouse-ba, a Garonne folyó partján fekvő vörös téglás „rózsaszín” városba. Itt a Capitole-t, román, vizigót és más korok építészeti remekeit ismerhetjük meg. Szállásunk Toulouse környékén lesz.

6. nap: Lourdes–Bayonne (350 km)
Ezen a napon Lourdes-ba, eme Európa szerte híres Mária zarándokhelyre tartunk. Útközben rövid pihenő a Pireneusok lábánál fekvő, festői szépségű középkori faluban, Saint Bertrand des Comminges-ben melynek román stílusú katedrálisában gyönyörködünk. Továbbhaladva Lourdes-ba érkezünk, ismerkedünk a város főbb nevezetességeivel: földalatti bazilika (melyen magyar származású építészek is dolgoztak), várkastély. Folytatjuk utunkat Bayonne-ba, a francia-baszkföld Adour folyó óceáni torkolatánál fekvő központjába. Megtekintjük katedrálisát, sétálunk óvárosában. Szállásunk Biarritzban vagy környékén lesz.

7. nap: Biarritz–Bordeaux (200 km)
Kedvünkre fürdőzhetünk Biarritz-nál, az Atlanti Óceán gyöngyszeménél. Biarritz a „fürdőhelyek királya - királyok fürdőhelye”, III. Napóleon kedvenc nyaralóhelye volt. Romantikus és vad szépségű partszakaszain mintha a Pireneusok is sziklalábazataikat áztatnák az óceán hűs vizében. Késő délután tovább indulunk a Garonne folyó torkolatában fekvő híres kikötővárosba: Bordeaux-ba. Esti városnézés: Bordeaux-val ismerkedünk, ahol minden építészeti kor remekműveiből található néhány alkotás: katedrális, Szent Mihály torony, tőzsdepalota, kikötői negyed... Szállásunk Bordeaux-ban vagy környékén lesz.

8. nap: Bordeaux–Perigord vidéke-Lyon (550 km)
Elfogyasztjuk reggelinket, majd a Perigord híres borvidékén át utazunk Lyon felé. Útközben egy hangulatos, festői településen megpihenünk, sétálunk a hangulatos francia faluban, vásárlási lehetőség. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. A szállásunk elfoglalása után Rhone és a Saone folyó találkozásánál fekvő Lyon városával ismerkedünk: a Fourviere kilátó alatt elterülő belvárosban megtekintjük a Szent János székesegyházat és a Miasszonyunk bazilikát a folyóparton. Az esti fények hangulatában sétálunk a belvárosban.

9. nap: Lyon–Genf–Montreux–Bern (330 km)
Reggelit követően továbbutazunk a diplomácia központjába, a „kálvinista Rómába”: Genfbe. Sétálunk óvárosában, megtekintjük a híres világórát és a Genfi tó szökőkútjával búcsúzunk a várostól. A svájci Riviérán keresztül tartunk Montreux-be, amely a látogatóban a Cote d’Azur emlékét idézi. Sétálunk tengerparti promenádján, tiszteletünket tesszük Freddie Mercury szobránál. A tóra épült Chillon kastélya mellett elhaladva hagyjuk el a festői Genfi tavat. Az  Aare folyó partján fekvő Bernbe érkezve, egy hangulatos sétát teszünk óvárosában mely a világörökség része. Szállásunk Bernben vagy környékén lesz.

10. nap: Innsbruck–Salzburg–Hegyeshalom–Budapest–Szeged (1140 km)
Bern-nel, e különösen szép fekvésű várossal ismerkedünk, melynek egységes óvárosi atmoszférája elbűvöli a látogatót. Hazafelé indulunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csatlakozó utasaink ezt kérjük, vegyék figyelembe.)

Egyágyas felár: 78.000,- Ft
Vacsora felár
(1,3. és 5-8. nap 15 főtől): 39.800,- Ft/fő

Kapcsolódó cikkek

» A bringatúrák - Kovács Attila, 2012. január. 11
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2014. augusztus. 25
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2013. július. 05
LEGJOBB ÁR189.500 Ft/fő
+járulékos költségek
2014.09.19 időpontban 9 éjszakára
VÁLASSZ EGY IDŐPONTOT!
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
Utazást autóbusszal,útlemondási biztosítást, szállást két csillagos szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.
Alapár nem tartalmazza: 
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programokat
Helyszíni költségek leírása: 

Belépők tájékoztató árai: 60 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 Euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek. Hosszabb autóbuszos utazások esetében a rendszeres időközönként (3-4 óra) megtartott 15-20 perces pihenők egyrészt a programok pontos időbeosztásához , másrészt pedig a nemzetközi előírásokhoz alkalmazkodnak, melyek betartása a programok pontos menetének alapfeltétele.
Csatlakozási lehetőség:
Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár– (Veszprém)-M7 autópálya útvonalon.

Szállás: 

2*-os és 3*-os szállodákban. Egyágyas felár: 78.000,- Ft

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében lehetőség van vacsora igénylésére, melynek felára (1,3. és 5-8. nap 15 főtől) 39.800,- Ft/fő
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Fakultatív doboz

Fakultatív programok 20 főtől indulnak.
–  Hajókirándulás IF várához 4.900,- Ft/fő
–  Borkóstoló vacsorával (4. napon) 8.900,- Ft/fő

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!