Balaton: Sajkod - kajakkal, bringával

2 napos vízitúra tengerikajakkal

A Balatont senkinek nem kell bemutatni. A kedvenc tavunk, amit szeretünk, amit ismerünk. A tó talán legszebb része a Tihany és környéke ahol a víz találkozik az erdővel. Nádasok, apró kis bújkálásokkal, majd a félsziget kiemelkedő vonulata, a legpazarabb látványt a vízről nyújtja. A két nap alatt kajakozunk, és az első nap délutánján egy izgalmas bringatúrát tervezünk a közeli dombok között, pincék, fröccsök, hangulatok jeligére. Naplemente függők, Balaton szerelmesek, vízitúrázók: köztünk a helyetek.

FőoldalBalaton: Sajkod - kajakkal, bringával

Alapár tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, a szállást, az utazást és az utasbiztosítást.
Hossz: 
2 nap
Létszám: 
15 - 27 fő
Kinek ajánljuk: 

Családoknak, baráti társaságoknak, profiknak és amatőröknek egyaránt ajánljuk utazásunkat. Ez a túra egy belevaló, nyári kajaktúra, ahol minden résztvevő elsajátíthatja az evezés fortélyait. Az izgalmas, de biztonságos úton profi túravezetők segítségével fedezzük fel Magyarország e gyöngyszemét. A túra mindenki számára teljesíthető, nem nagy evezési távokkal, azonban úszni tudás szükséges.

Program: 

1. nap: Budapest, Balatonfüred, Sajkodi-öböl
Találkozó reggel Balatonfüreden, ahol kajakba szállunk és a félszigetet megkerülve lapátolunk a Sajkodi-öböl felé. Jobb kezünk felé nádasok, balra a tó látványa kísér bennünket végcélunk felé. Kikötünk a sajkodi strandon, majd nyeregbe pattanva irány az erdő, és a belső tó. Az estét és a vacsorát a félszigeten kapjuk puskavégre. Majd egy hazagurulás a nyári éjszakában. Tücskök, ciripek, és csillagok. Nektek, nekünk.

2. nap: Sajkodi-öböl, Budapest 
A reggeli pakolászás után vízreszállunk, és nekivágunk a másik iránynak az Aszófői-öböl felé, ahol kedvenc tavi rózsás kis öblünkbe szeretnénk elkirándulni. Útközben barnulós, fürdőzős, beszélgetős szép órák jönnek...mennek. A délutáni órákban visszacsorgunk Sajkodra, és hazafelé vesszük az irányt. Két nap - két kerék, csudijó lesz, garantáljuk.

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghírdetett időpontja.
Kérd egyedi ajánlatunkat! >>>
Kérj értesítést új útjainkról! >>>
Utasok száma:
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, és a túravezetést.
Alapár nem tartalmazza: 
az étkezést, a szállást, az utazást és az utasbiztosítást.
Helyszíni költségek leírása: 

Szállás: kb. 1.500 ft/fő//éj
Kisbuszos utazás: 3.900 Ft/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

Nehézség

Könnyű túra, bárki számára teljesíthető.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai 9-én reggel a Római parti bázisunkról (Budapest, III. ker. Nánási út 53.) indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé. A kisbusz ára: 3.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.
 

Egyéni utazás esetén 9-én, reggeli órákban Balatonfüreden találkozunk.

Szállás: 

Kempingben, saját sátorban.

Étkezés: 
Egyénileg. Célszerű szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való).
A területről: 
A települést Németh Magda, Németh László író lánya így mutatta be: „Sajkod kis település a tihanyi félsziget nyakában, a Csúcs-hegy tövében, széles kilátással a Nagy-Balatonra. Nemcsak fekvése kivételes, de flórája is egészen egyedülálló az országban, valamelyest mediterrán. Csúcs-hegyről – amely néhány perces kapaszkodó Sajkodtól – látható a Tihanyi Apátságon túl megcsillanó Füredi-öböl, a falu a Belső-tóval, a híres levendulás a környező erdőkkel, az egész Nagy-Balaton s a hegy tövében meghúzódó, az ötvenes években csupán néhány házikóból álló telep, hátterében pedig Aszófő község. A gyógyfüvekben gazdag növényzet illata, a mélységes csend meghitté tette a hegyoldal hangulatát." Néha nehéz írni dolgokról, mert néha nem is lehet. Kicsi ország a miénk de a csodákért nem kell mindig messzire utazni. A Balatonon kajakozni más és ez az öböl, valamit még enged megmutatni abból az időből, amikor még nem fentről mondták meg, hogyan nézzen ki a part, vagy az erdő. Ott a helyünk.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!