Aktív nyaralás Korzikán: kajak és bakancs

Gyalogtúra Korzika: 10 napos túra gyalog és tengerikajakkal

Gyalogtúra és nyaralás Korzikán a hegyek és a tengerek kedvelőinek. Programunk Korzika legszebb tengerpartjait, érdekes hegyeit és ódon hangulatú városait látnivalóit mutatja be aktív nyári utazás keretei között. Amennyiben szeretnéd megtalálni Korzika egy kevésbé ismert arcát, és szívesen vállalod be a kempingezés kalandjait, itt a helyed! Utazás, nyaralás, gyalogtúra: Korzika jó választás!

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Főoldal Európa Franciaország KorzikaAktív nyaralás Korzikán: kajak és bakancs

Alapár tartalmazza

az utazást, a kompjegyet, 8 éjszaka szállást kempingben, a tengeri kajakok és a szükséges felszerelések bérleti díját, a szervezést, az útlemondási biztosítást és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív hajókirándulás árát, valamint a személyes költségeket és az utasbiztosítást.
Hossz: 
10 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
30-44 fő
Kinek ajánljuk: 

Olyan utazókat várunk akik nem rettennek meg a kempingezés „viszontagságaitól”. Akik a tengerparti evezés mellett, a kellemesen fárasztó hegyi barangolást is kedvelik, illetve kíváncsiak a kalandos, néha kihívásokat rejtő szurdoktúrák világára.

Program: » Részletes program

1. nap – Budapest, Savona
Hajnalban indulunk, este savonában kompra szállunk, reggel elérjük Korzika partjait.

2. nap – Bastia, St. Florent
Bastia kikötőjéből első éjszakai szállásunk helyszínére St. Florentbe utazunk. A nap hátralévő részét a közeli tengerparton a tengeri kajakok, és használatuk megismerésével töltjük.

3. nap – St. Florent, Punta Mortella fok őrtorny
Reggel az egyik csoport tengeri kajakokba száll és a környék fantasztikus part menti vizeit deríti fel, míg a többiek gyönyörű tengerparti ösvényen túráznak a Punta Mortella fokon található őrtoronyhoz. Visszafelé a csoportok cserélnek.

4. nap – St. Florent, Corte, Pianotolli Caldarello
Az ódon hangulatú, hegyek által körbeölelt Corte megismerése után a sziget déli csücskébe tartunk.

5 - 6. nap - Pianotolli Caldarello,Lavezzi szigetek, Uomo di Cagna
Mai programunk a Piantarella öböl türkiz-azúr vizéből kiemelkedő szigetek körbe evezése, illetve a lélegzetállító keskeny sziklatömbön trónoló ingókő megmászása.

7. nap - Pianotolli Caldarello, Bavella-hágó
Ezen a napon ismét együtt fedezzük fel a szigetet. Túrabakancsot öltve a páratlan kilátással bíró Bavella-hágó környékét.

8. nap - Pianotolli Caldarello,Sartene, Figari öböl evezés, Bonifacio városnézés
Mai napunkat két programmal töltjük. Első programként rövid utazással érkezünk Sartène kisvárosába városnézésre, délután pedig a közeli Figari öböl vizeit barangoljuk be kajakjainkal. Az estét Bonifacio festői szépségű városában töltjük..
Szállás: kemping

9. nap - Pianotolli Caldarello, Bastia, Savona
Reggel összepakoljuk felszereléseinket és indulunk a kikötőbe, útközben megállunk Solenzarában,a pihentető fürdőzést követően Bastiában városnézünk, majd kompra szállunk.

10. nap - Savona, Szlovénia, Budapest
Egész nap utazunk, Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

További információ

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...

Cikkajánló

» Korzika, a kalandok szigete, 1.rész - Hudanik Zsolt, 2012. január. 22
» Korzika, a kalandok szigete, 2.rész - Hudanik Zsolt, 2012. május. 10
» Nem hagyományos hétfő - Korzika kajakkal és bakancsban - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Korzika jelképe, zászlaja a „Testa mora” - Hudanik Zsolt, 2012. április. 23
» Korzika-Martalócromantika - Kovács Attila, 2012. május. 24

Kapcsolódó cikkek

» Korzika meseszép tájain - Kovács Attila, 2012. december. 26
» Korzika: a Szépség szigete - Kovács Attila, 2012. július. 08
» Nem hagyományos hétfő - Korzika kajakkal és bakancsban - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2014. augusztus. 18
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghírdetett időpontja.
Kérd egyedi ajánlatunkat! >>>
Kérj értesítést új útjainkról! >>>
Utasok száma: Van saját kuponod? Kattints ide!
Kupon kód:
Hasonló utazások, nyaralások:
» Provence kerékpártúra - 6 nap
Részletes program
1. nap – Budapest, Savona

Korán, hajnalban indulunk Budapestről. Találkozó 1:45-kor a Március 15. téren, ahonnan legkésőbb 2 órakor kelünk útra Szlovénia felé, majd a déli órákban már Olaszországba lépünk. Továbbhaladva Velence, majd a Garda-tó mellett a késő esti órákban érkezünk meg Savonába, ahol kompra szállunk. A hajón saját hálózsákjainkban kényelmesen kipihenhetjük az utazás fáradalmait, hogy reggel újult erővel kezdjük meg kalandtúránkat Korzikán.
Szállás: a komp zárt, kényelmes fedélzetén

2. nap – Bastia, Nonza, St. Florent (tengerikajakozás)

Korán reggel érkezünk meg a Bastia városában található kikötőbe ahonnan első éjszakai szállásunk helyszínére St. Florentbe utazunk. Miután elfoglaltuk szállásunkat a nap hátralévő részét a közeli tengerparton a tengeri kajakok, és használatuk megismerésével, fürdőzéssel pihenéssel töltjük. Este a város fényeinek hátterével tartjuk meg ismerkedési partinkat.
Szállás: kemping

3. nap – St. Florent (tengerikajakozás, gyalogtúra)

Reggeli után az egyik csoport tengeri kajakokba száll és a környék fantasztikus part menti vizeit deríti fel, míg a többiek gyönyörű tengerparti ösvényen túráznak a Punta Mortella fokon található őrtoronyhoz. Menet közben fehér homokú, hangulatos kis öblökön haladunk át, ahol alkalom nyílik fürdőzésre is. A végcél a Genovai torony, ahol a kajak és a gyalog csapatok cserélnek egymással. A késő délutáni órákban érkezünk vissza kempingünkbe. Este lehetőség van besétálni a közeli városközpontba gyönyörködni az esti fényekben vagy megkóstolni a helyi éttermek különlegességeit.
Kajaktúra: 3-4 óra, Gyalogtúra: túratáv 12 km, szintkülönbség: 200 méter fel, 200 méter le, gyalogtúra 3-4 óra,
Szállás: kemping

4. nap - St. Florent, Corte, Pianotolli Caldarello

Reggel felszedjük sátrainkat, és a sziget déli csücskében található Pianotolli Caldarelloba utazunk, ahol a következő szállásunk lesz. Útközben megállunk a sziget belsejében található egykori fővárosban Cortéban. Lesz időnk megnézni a fellegvárat, az ódon utcákon, hangulatos kávézók teraszáról bepillantást nyerhetünk az itt lakók életébe, a sziget történetébe, kultúrájába. Innen tovább indulva késődélután érkezünk kempingünkbe. Este közösen lesétálunk a közeli tengerpartra.
Szállás: kemping

5 - 6. nap - Pianotolli Caldarello, Lavezzi szigetek (tengerikajakozás), Uomo di Cagna (1206 méter gyalogtúra)

Reggel ismét két csoportban indulunk útnak. Az evezős csapat a sziget egyik talán legszebb részét a Lavezzi szigetek gránitsziklákkal és fehér homokos kis öblökkel tarkított tengerpartját deríti fel, a gyalogos csapat az Uomo di Cagna ingókőhöz túrázik. Régen a hajósoknak is tájékozódási pontként szolgáló több tonnás gránitkő a fizikát meghazudtoló módon mered a táj fölé, fantasztikus látványt nyújtva. A túra végeztével a Piantarella öböl festői strandjain frissülhetünk fel, és itt találkozunk Lavezzi szigetekről visszatérő evezős csapattal is. Az estét a tengerparton töltjük, borozgatással gitárzene mellett. A következő napon a csapatok cserélnek egymással. Kajaktúra: 3-4 óra, Gyalogtúra: túratáv 12 km, szintkülönbség: 800 méter fel, 800 méter le, gyalogtúra 5,5-6 óra,
Szállás: kemping

7. nap - Pianotolli Caldarello, Bavella - hágó (gyalogtúra)

Egész na­pos túrára in­du­lunk Korzika egyik legnagyobb hegyvidéki területére a Bavella hegységbe. Útközben megállunk a csodálatos környezetben elterülő Ospedale tónál, majd tovább utazva elérjük első túra célpontunk kiinduló pontját. A Piscia di Gallo, Korzika egyik legszebb, leglátványosabb vízesése, amit egy vadregényes erdei ösvényen közelítünk meg. Miután felfrissültünk a vízesés feletti  folyómeder gránitmedencéiben, visszatérünk autóbuszunkhoz és rövid utazás követően érkezünk meg az 1218 méter magas hágóba. Felejthetetlen látvány a Bavella tornyok hatalmas sziklafalai, csipkés gerincei, és az alatta húzódó völgyek. Innen indul túránk ami hatalmas fenyveseken keresztül kanyarog a Trou de la Bombe tövébe. A látványos sziklaablakhoz kezes-lábas mászással jutunk fel, de megéri mert nagyszerű kilátás a jutalmunk. Egy kényelmes erdei ösvényen térünk vissza a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz, majd onnan szállásunkra. napi táv: 13 km. menetidő össz: 6 óra
Szállás: Pianottoli Calderello, kemping.

8. nap - Pianotolli Caldarello,Sartene városnézés, Figari öböl (tengerikajakozás), Bonifacio városnézés

Mai napunkat egy  csoportban töltjük.  Csapatunk rövid utazással érkezik Sartène kisvárosába. A „legkorzikaibbnak” tartott település csodálatos régi házaival különleges időtöltést ígér. Bebarangolhatjuk szűk utcácskáit, vásárolhatunk a helyi kézművesek termékeiből, megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat. A kora délutáni órákban visszatérünk kempingünkbe és a közeli tengerpartról a Figari öböl vizeit barangoljuk be. Késő délután rövid buszozással a festői Bonifacioba utazunk. A híres mészkősziklára épült város számos látnivalóval vár bennünket. A szűk utcácskákon sétálva, meglátogathatjuk a tengerészek temetőjét, vagy leereszkedhetünk a legendás Aragon lépcsőn a tengerig, illetve vacsorázhatunk egyet a citadella vagy a kikötő valamelyik hangulatos éttermében
Szállás: kemping

9. nap - Pianotolli Caldarello, Bastia, Savona

A reggeli összepakolást követően Solenzara irányába utazunk tovább. Még egy kellemes hegyi patakban felfrissülhetünk, majd Bastiában a komp indulásáig megismerhetjük a várost, vásárolhatunk vagy vacsorázhatunk. Este  intünk végső búcsút a Szépség szigetének. A fedélzeten kényelmesen elnyújtózhatunk és kipihenhetjük fáradalmainkat, felkészülve a hosszú hazabuszozásra.
Szállás: a komp zárt, kényelmes fedélzetén

10. nap: Savona, Szlovénia, Budapest

Kikötés után rövid pihenőkkel átutazunk Olaszországon és Szlovénián. Budapestre az esti órákban érkezünk.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
az utazást, a kompjegyet, 8 éjszaka szállást kempingben, a tengeri kajakok és a szükséges felszerelések bérleti díját, a szervezést, az útlemondási biztosítást és a magyar nyelvű túravezetést.
Alapár nem tartalmazza: 
az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív hajókirándulás árát, valamint a személyes költségeket és az utasbiztosítást.
Helyszíni költségek leírása: 

Az árak magasak, nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora 15-20 Euro. Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat.
Belépők (2012-es árak):
Hajókirándulás Bonifacioban kb. 15 Euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
25.000 - 40.000 Ft/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), túrabakancs, túraöltözet, esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál is szükséges. A komolyabb ereszkedések és a sziklás terep miatt javasolt a túrabot használata is. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát veheted egy sport térdvédőnek vagy fáslinak.

Nehézség

Kajaktúrák: kétszemélyes tengeri kajakokban evezünk, a napi távolságok kezdő kajakosoknak is teljesíthetőek.
Gyalogtúrák: kezdő túrázók számára is teljesíthetőek.
Ha csak pihenni, strandolni szeretnél, a szállások környékén ezt is megteheted.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Utazásunk során jól felszerelt kempingekben fogunk aludni. Telefonok, és kamerák töltésére a mosdókban van lehetőség. Közös főzőhelység nincs, így ajánlott kis gázfőzőt hozni. Nyári időpontban a kempingekben esetlegesen zsúfoltságra számíthatunk. Két éjszakát töltünk kompon, zárt (vagy igény estén nyitott) fedélzeten. Célszerű hálózsákot a kényelmes pihenésre érdekében a fedélzetre felvinni.

Étkezés: 
Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. Általában kétnaponta egy nagyobb szupermarketnél megállunk bevásárolni, a magyarországi áraknál esetenként olcsóbban is. Kempingjeinkben kisbolt és pizzéria is található. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt hozz magaddal!
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont már a magashegyi hatások érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal, esőkabáttal.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!