A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

3 napos kirándulás és túra Ausztriában

Ausztria legszebb hegycsoportjai közé tartozó Hochschwab csodái várnak ránk ezen a buszos utazáson. A hazánkhoz közeli csipkés hegyláncok, egy elképesztő barlangrendszer és a völgyben megbúvó, kéklő tengerszem ejtik ámulatba a túrázót. S ha ez még nem lenne elég, a vízesésektől szabdalt, szédületes Medve-szurdok zuhatagjait járjuk be fahídról fahídra, amely igazi koronája lesz e fantasztikus kalandnak.

Főoldal Európa AlpokA Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrata túrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autobuszon és a szálláson lesz lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, két éjszaka szállást félpanzióval, a túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, az esetleges belépőket, és az utasbiztosítást.
Hossz: 
3 nap
Létszám: 
22 - 32 fő
Kinek ajánljuk: 

A viszonylag nagyobb szintemelkedések miatt azoknak ajánljuk ezt a túrát akik szoktak mozogni, sportolni, túrázni.

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Bobák Helga
Helga egész élete a sportról és a természetről szól. Gyermekkorától kezdve versenyszerűen kajakozik, mostanában fut, úszik és a kerékpározik.
Ferenczi Anita
Anita óvodás kora óta sportol, fut, kerékpározik, és persze rendületlenül túrázik két lábon és/vagy két keréken.

Kapcsolódó cikkek

» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2014. január. 06
» Hótalpakkal a Stuhleck csúcsára - Szenczi Zsolt, 2013. január. 14
» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Medve-szurdok túra képgaléria - Hudanik Zsolt, 2012. május. 22
» Stuhleck - Egy nap élménye - Hudanik Zsolt, 2012. február. 20
Indulási időpontok:
2014.09.19 - 2014.09.21
Jelentkezési határidő:
2014.08.29

34.900 Ft/fő-től

Utasok száma: Van saját kuponod? Kattints ide!
Kupon kód:
Jelentkezés
Hasonló utazások, nyaralások:
» Túra a Hochwechsel (1743 méter) csúcsára - 1 nap
» Gyalogtúra Semmeringből a Stuhleck csúcsára - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Windberg (1903 m) - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 napos túra
Részletes program
1. nap: Budapest, Lassing (684 méter), Hochkar csúcs (1808 méter), Präbichl (1232 méter)

Találkozó reggel 05.00-kor Budapesten, a Hősök terén, az Időkeréknél, indulás 05.15 órakor. Rövid pihenővel szinte végig autópályán haladva érkezünk meg az osztrák síparadicsom, a Hochkar tövébe. Felszereléseinket magunkhoz véve indulunk neki a völgy fölé magasodó hegyoldalnak. Útközben a sífelvonó-központ melletti menedékháznál megpihenünk, majd egy meredek gerincen felkaptatva érjük el a csúcsot. Lélegzetelállító panoráma kíséri utunkat, belátjuk az alattunk elterülő Salza völgyét, az Alpok közeli, magas bérceit, például a Reichensteint (2165 méter) és a Hochschwab csoport 2000 méteres vonulatait is. A csúcsról egy másik túraösvényen visszaereszkedünk a sífelvonóknál várakozó autóbuszunkhoz, amivel a szállásunkra utazunk.
Menetidő: 6 óra; szint: fel 1150 méter, le 350 méter 
 

2. nap: Präbichl, Reichenstein (2165 méter), Präbichl

Mai célunk a gyönyörű Reichenstein csúcsának megmászása. Reggeli után szállásunkról egy szép erdei ösvényen indulunk felfelé. Az erdőhatárt elérve sziklásabbá válik a terep, majd meredeken vezet tovább az utunk, egy csodálatos hegygerincen keresztül a Reichenstein menedékházhoz. Felszerelésünket otthagyva, kicsit megkönnyebbülve tehetjük meg a hátralévő szakaszt a csúcsig. Fantasztikus a panoráma, tiszta időben láthatjuk a Hochschwab csoport magas gerincét és ormait. A házhoz visszatérve kifújjuk magunkat és a már ismert ösvényen ereszkedünk a völgyben lévő szállásunkra. Este szaunával kényeztethetjük megfáradt testünket. 
Menetidő: 8 óra, távolság: 14 km, szint: fel/le 1250 méter 
 

3. nap: Präbichl, Mixnitz, Medve-szurdok, Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és másfél órás utazással érkezünk Mixnitzbe, a Bärenschützklamm, azaz a Medve-szurdok bejáratához. Ausztria egyik legszebb szikla-szorosa ez, több mint 150 fahídon, létrán és 2900 lépcsőfokon keresztül jutunk egyre feljebb, miközben a patak zúgókon, vízeséseken keresztül morajlik alattunk. A sziklák közül kiérve, megpihenünk a tisztáson lévő menedékháznál, majd felkapaszkodunk a közeli Hochlantsch 1720 méteres csúcsára, ahol nagyszerű kilátás fogad minket. Rövid nézelődés után egy szép erdei ösvényen visszatérünk a parkolóban lévő buszunkhoz. Késő este érkezünk Budapestre.
Menetidő: 5 óra; távolság: 6 km, szint: fel/le 500 méter

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
az utazást, két éjszaka szállást félpanzióval, a túravezetést és az útlemondási biztosítást.
Alapár nem tartalmazza: 
az egyéb étkezéseket, az esetleges belépőket, és az utasbiztosítást.
Helyszíni költségek leírása: 

szurdok belépő 2,5-3 euro/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 50 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20 - 25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.

Nehézség

Közepesen nehéz túra, az első két nap nagyobb szintemelkedéssel.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

A via ferrata és a gyalogtúrás csapat közösen utazik ki egy autóbusszal.

Szállás: 

Turistaház. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. Mindemellett az útközben érintett menedékházakban lesz vásárlási, valamint vízvételi lehetőség. Az éjszakát a vendégház 2-4 ágyas, fűrdőszobás szobáiban töltjük.

Étkezés: 
Az ár tartalmazza a félpanziós ellátást. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. Mindemellett az útközben érintett menedékházakban lesz vásárlási, valamint vízvételi lehetőség. Szálláson lehetőség van szendvics vásárlására reggelenként, 3 darab 2 euróba kerül, ha ezt a szolgáltatást igényled kérünk jelezd előre.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!