A Dolomitok legszebb részei

5 napos gyalogtúra

Haladó gyalogtúránk a Dolomitok három csoportjába (Rosengarten, Sella, Latemar) kalauzol el benneteket. Mind a három túranapunkon 2500 méter fölé túrázunk, sőt a Piz Boé mászásával a bűvös 3000 métert is átlépjük. Lenyűgöző sziklavilág fogad bennünket a csúcsok felé haladva, amit kis virágpamacsok díszítenek, a völgyeket pedig a zöld több száz színárnyalata jellemzi… Bakancsra fel és tarts velünk a Dolomitok legszebb részein!

Főoldal Európa Alpok DolomitokA Dolomitok legszebb részei

Fontos!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást kempingben, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, a felvonódíjakat, valamint az utasbiztosítást.
Hossz: 
5 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
20-35 fő
Kinek ajánljuk: 

Haladó nehézségű gyalogtúrák jellemzik ezt az utunkat. Átlagosan 7-8 órát túrázunk minden nap, illetve komolyabb szintemelkedéseket teszünk meg. Sportos erőnléttel és kitartással azonban mindenki által teljesíthetőek a túrák.

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Pozza di Fassa
Egész napos utazás Olaszország felé.

2. nap: Pozza di Fassa, Ciampedie (1992 méter), Rif. Preuss (2246 méter), Santnerpasshütte (2734 méter)
Csodálatos túrát teszünk a Rosengarten csoportban.

3. nap: Pozza di Fassa, Pékek ösvénye, Viel de Pan menedékház, P.so Padon menedékház
Mai túránkon a  Dolomitok egyik leghíresebb túraútvonalát , a híres Pék-ösvényt - Viel de Pan – járjuk végig.

4. nap: Pozza di Fassa, Passo Pordoi (2239 m), Piz Boé (3152m)   
Túránk legmagasabb pontját érintjük a mai nap, a Sella csoportban.
 

5.nap: Pozza di Fassa, Dürrensee, Budapest
Fájó szívvel búcsúzunk a Dolomitoktól, de még mielőtt hazaérnénk megállunk egy rövid sétára egy gyönyörű tavacskánál.
 

 

További információ

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.

Cikkajánló

» Dolomitok: a hegyi kalandorok Eldorádója - Kovács Attila, 2012. április. 13
» Egy nap a Dolomitokban - Giovanni Lipella - Négyesi Miklós, 2011. január. 13

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2012. július. 09
» Dolomitok képekben - Hudanik Zsolt, 2012. január. 13
» A Raccolana-völgy kincse - a Fontanone di Goriuda - Kovács Attila, 2014. augusztus. 13
» A Matterhorn lábánál... - Kovács Attila, 2013. január. 14
Indulási időpontok:
2014.09.10 - 2014.09.14
Akció
Jelentkezési határidő:
2014.08.20

59.900 Ft/fő-től

Utasok száma: Van saját kuponod? Kattints ide!
Kupon kód:
Jelentkezés
Hasonló utazások, nyaralások:
» Túra a Hochwechsel (1743 méter) csúcsára - 1 nap
» Gyalogtúra Semmeringből a Stuhleck csúcsára - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Windberg (1903 m) - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 napos túra
Részletes program
1. nap: Budapest, Pozza di Fassa

Reggel 4.40-kor találkozunk a Hősök-terén a Műcsarnok mögötti parkolóban, indulás 5.00-kor.
A késő délutáni órákban érkezünk a Fedaia-tó melletti parkolóba. Ferrátás csoportunktól búcsút veszünk, de mielőtt tovább indulnánk a kempingünkbe készítünk pár fényképet a tó partjáról az előttünk tornyosuló Marmolda tömbjéről. Sátorállítás után megtartjuk az ismerkedési estünket.

2. nap: Pozza di Fassa, Ciampedie (1992m), Rif. Preuss (2246m), Santnerpasshütte (2734m)

Reggeli után buszra pattanunk, és rövid utazással jutunk Vigo di Fassa településére ahonnan 600 méter szintet megspórolva felvonóval fellibbenünk a Ciampedie menedékházhoz. Innen döbbenetes panoráma nyílik a Rosengarten csoportra a Dolomitok egyik legszebb részére. Miután rálépünk a gyalogtúra ösvényünkre szép fokozatosan elkezdünk emelkedni, így a bemelegítés közben nyugodtan élvezhetjük a lélegzetelállító panorámát. A nap további részében a terep nehezedik, kis láncos és drótos szakaszok tarkítják az utunk ahol a napi szint nagy részét magunk mögött hagyjuk és megérkezünk a Vajolet tornyok alatt elterülő menedékházhoz. Majd a tornyok bűvöletében egy holdbéli tájhoz hasonló területen folytatjuk a túránk, hogy a végén megérdemelten fogyasszuk el a szendvicseink a Santnerpasshütte 2734 méteres magasságában. A délután további részén a már megismert útvonalon térünk vissza a felvonóhoz, hogy aztán az autóbuszunkkal az esti órákban megérkezzünk a kempingünkbe. Menetidő: 8-9 óra, szint: 900 méter fel/le.

3. nap: 3. nap: Pozza di Fassa, Pékek ösvénye, Viel de Pan menedékház, P.so Padon menedékház

Mai túránkon a  Dolomitok egyik leghíresebb túraútvonalát , a híres Pék-ösvényt - Viel de Pan – járjuk végig. A történetek szerint ezen az útvonalon hordták pékek  a kenyeret a települések között. Az ösvényről  végig  fantasztikus panoráma  nyílik a völgyben elterülő Fedaia tóra, és a szemben magasodó hófödte hegycsoportra (az Olasz Dolomitok  legmagasabb csúcsára) a 3342 m magas Marmoládára.
Menetidő: 3,5 óra, távolság: 9 km, szint: fel 150 m, le 150 m.

4. nap: Pozza di Fassa, Passo Pordoi (2239 m), Piz Boé (3152m)
A mai napunk kihívásokban bővelkedik, hisz túránk legmagasabb pontját ezen a napon teljesítjük. Gyalogosan indulunk a Pordoi hágóból, rögtön egy erős kaptató vár ránk. Ezt leküzdve érkezünk a 2829 méteren található Pordoi házhoz. Szendvicseinket megdézsmáljuk, hogy energiát nyerjünk a folytatásra. Majd egy kisebb platón átkelve, elérkezünk a csúcs alatti sziklás részhez, ahol a továbbhaladásunk drótkötelek és láncok segítik. Ezektől nem kell megijedni sokat segítenek, növelik a biztonság érzetünket. A Sella csoport legmagasabb pontját elérve csodálatos panoráma tárul elénk. A csúcsélmény átélése után szép lassan visszaindulunk, hogy kellemesen elfáradva a kempingünkbe frissüljünk fel. Este a városban számtalan pizzázó várja a megfáradt túrázót.
Menetidő: 8-9 óra, szint: 900 méter fel/le.
5. nap: Pozza di Fassa, Dürrensee, Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és útnak indulunk hazafelé. A Dolomitok szíveként is emlegetett Cortina d’Ampezzo felé vesszük az irányt, és hogy megtörjük a hosszú utazás egyhangúságát megállunk egy rövid sétát tenni a 2-3000 méteres hegyek között megbúvó csodálatos alpesi városkában. Rövid sétát tehetünk a boltokkal tarkított főutcán, és megvásárolhatjuk a hazafelére még szükséges dolgokat, ajándékokat. Autóbuszunkkal továbbindulva még egy röpke szünetre megállunk a közeli  Dürrensse-nél. A vízpartról fenséges látvány nyílik a környező hegyek égbeszökő csúcsaira, impozáns sziklafalaira, amikről fantasztikus fotókat is készíthetünk! Miután kigyönyörködtük magunkat, ismét buszra pattanunk és rövid megállókkal, az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
az utazást, a szállást kempingben, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.
Alapár nem tartalmazza: 
az étkezést, a felvonódíjakat, valamint az utasbiztosítást.
Helyszíni költségek leírása: 

A Ciampedie felvonó ára: 13 Euro/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
50-100 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Nehézség

Haladó nehézségű gyalogtúrák jellemzik ezt az utunkat. Átlagosan 7-8 órát túrázunk minden nap, illetve komolyabb szintemelkedéseket teszünk meg. Sportos erőnléttel és kitartással azonban mindenki által teljesíthetőek a túrák.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Kempinges szállásunk a városhoz közel  helyezkedik el. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, mert még júliusban is igen hűvösek lehetnek az éjszakák.

Étkezés: 
A túra önellátó, de minden nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Kempingünkben kisbolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, gázfőző, palack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárásra kell számítanunk. Bármikor előfordulhat eső, heves zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság és éppen aktuális időjárási frontok függvényében változik.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz,- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!