Pannon derű

Budapest timelapse

 Dancsó Péter filmje Budapest legszebb arcát mutatja be. Jó szórakozást ehhez a kiváló munkához! 

Bor, mámor, Bénye: visszatekintés

Szombaton úgy kezdett el kisimulni a homlokom, ahogy egyre közelebb jöttek a hegyek. Az Erdőbényét övező ormok zöld palástjának díszrojtjai voltak a szőlőföldek, lent a falu templomtornyai kongatták a delet. A dombtetőről, ahonnan először feltűnt a település, körbenéztünk: réteket, erdőket, ligetes mezőket és apró házakat láttunk.

A küszöbön túli Budapest - Kopaszi gát

A nyáron - többek között - a kerékpárral könnyen megközelíthető helyek bemutatásával foglalkoztunk, jártunk északon a Felliniben, délen a Dunaparty Megállóhelyen, és már sötét volt, mire a Kopaszi-gát népszerű szabadidő-félszigeté

Templomok Grábócon

Híres búcsújáró hely a Bonyhádtól (Bátaszék felé) 8 kilométerre található Grábóc kolostora.

Fotóstúra Budapesten

Szatmári Zoltán budapesti fotóstúránk vezetője. Ő kíséri a tanulni, gyakorolni vágyókat, akik szakértő tanácsadása mellett járják végig a város nevezetességeit.

Dzsámi Siklóson

Siklós elsősorban a vár és Tenkes kapitánya miatt ismert, valamint a villányi borvidék kapcsán jut eszünkbe. Van azonban ebben a kis városban egy csodaszép török kori emlék is. A várost átszelő Villányba tartó régi út mentén, a kórház mellett - a Malkocs bej dzsámija.

A küszöbön túli Budapest- Római, Fröccs, Fellini

A Küszöbön túli Budapest sorozatunkban lejövünk a hegyekből, és a folyóparton kalandozunk tovább.

Máriapócs csodája - a könnyező Szűz Mária kép

A máriapócsi Szent Mihály templom híres Mária kegyhely, ismertté 1686-ban vált, amikor is az akkori régi fatemplomban a hívek arra figyeltek fel, hogy Szűz Mária képe könnyezik. A könnyezés a november 4-i vasárnapi mise alatt kezdődött és kisebb megszakításokkal egészen december 8-ig tartott.A feljegyzések

Ady Endrén jártunk

Hazánk határain túl számos érdekesség, nevezetes hely található. A magyar-román határtól alig pár km-re található Érmindszent leghíresebb épületét szeretnénk most bemutatni.

A bélapátfalvai ciszterci kolostor

Bélapátfalva apró kis város a Bükk lábánál. Az Országos Kék Túra teljesítői biztosan ismerik, hiszen itt is áthalad az ország legszebb középhegységi tájait egy hosszú vándorlásra felfűző jelzett ösvény.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pannon derű csatornára
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Nem találod amit keresel?Bezár
Kérj egyedi ajánlatot! Küldj magadnak emlékeztetőt!