Tihany legjobb étterme - Karolina fűszerkertje

A Balaton a szívünk szerelme, a festői Tihany pedig ennek egyik legszebb szeglete.

A varázslatos félsziget turistákkal zsúfolt településén néha jól esik egy kis nyugalom - sétáljunk csak el a Csúcs-hegyig vagy a Barátlakásokhoz, vagy figyeljünk órákig ürgéket a Belső-tó partján, esetleg üldögéljünk az Őslevendulás illatos mandulásában vagy szemléljünk a tájat a gejzírkúpokról.

De ezen a tájon nem csak a látvány prémium - egy kis utánajárással olyan ízeket kóstolhatunk, hogy örökre lehorgonyzunk ennél az élménynél - a konyhaművészeti remekek élvezetét pedig a teraszról elénk táruló látvány teszi igazán tökéletessé.

Tihany legjobb étterme a Karolina fűszerkertje valóban egy jól átgondolt és egzotikus fűszerbazárra hasonlít - a friss és illatos növények között foglalhatunk helyet az elképesztő balatoni panorámával keretezett tájon.

A felszolgált ételek mindegyikében érződik a kiváló alapanyagok használata és az ételkészítés és a vendéglátás iránti alázat - a minőségi élményt pedig a terasz elhelyezése teszi tökéletessé.

Egy gyönyörű tihanyi túra után fogyasztottuk el az isteni fogaspofa és falatnyi bundázott kecskesajt-étvágygerjesztő után a a posírozott sertés szűz tornyocskát, amely kétféle kaviár keverékére épült fel, a tetején pedig kis véreshurka-krém helyezkedett el.

Ezt az orgiát mennyei leves - mellé fürjcomb és fürjtojás -  a szarvasgombás tőkehal követte - itt már teljesen felesleges volt tovább dicsérni az ízeket és az elkészítést, csak csendes áhítattal élveztük a csodás harmóniát kint és bent falatról falatra. A desszertnek felszolgált mentás-fagyis-rumos tejberizs creme brulee olyan finom volt, hogy még fotózni is elfelejtettünk...

Csak ajánlani tudjuk ezt a hangulatos helyet mindenkinek, aki szereti a jót! 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Cikkeink

» Gasztrokocsma a Balaton-felvidéken - Neked Főztem, Zánka - Kovács Attila
» A Balaton-felvidék ősszel - Kovács Attila
» Őrszem a Káli-medence felett - a Fekete-hegy - Kovács Attila
» Vízitúrák a Balatonon - Nyéki Roberta
» Balatoni hangulat - Nyéki Roberta
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!