Ezt látnod kell - a világ 10 legcsodálatosabb strandja

Ha valaki még nem járt igazi trópusi tengerparton, az el sem tudja képzelni, milyen érzés egy egzotikus utazás részvevőjeként a selymes fehér homokkal borított fövenyen sétálni.

Aki még nem ringatózott a pálmafák közé kifeszített függőágyban, vagy nem úszott rájákkal vagy delfinekkel a sekély vízben, nem könnyűbúvárkodott a korallzátonyok ezerszínű élővilágát csodálva - az nem tudja beleálmodni sem magát abba a csodálatos érzésbe, ami egy ilyen paradicsomi szépségű helyen szállja meg azokat a szerencséseket, akik itt tölthetik a pihenésüket.

Nézzük hát a nagyvilág 10 legszebb strandját:

1. Anse Lazio, Praslin-sziget, Seychelle-szigetek

2. Lanikai Beach, Hawai-szigetek

Jurassic Park élőben - Kauai, Hawaii-szigetek

A Hawaii-szigetek legészakibb szigete a Kert-sziget névre is hallgat - buja növényzete miatt hívják így. A varázslatos hangulatú sziget olyan, mint egy elveszett világ - nem véletlenül szolgált forgatási helyszínként a King Kong és a Jurassic Parc hollywood-i kasszasikereinél. A trópus éghajlatú, csapadékos szigeten nagyon szép tájakat találunk: a rengeteg eső elképesztő formákat faragott a vulkáni tufából álló hegyoldalakba és gyönyörű vízeséseket táplál. A következő kisfilm erre a paradicsomi tájra repít el néhány percre: The Garden Isle from baris parildar on Vimeo.  

3. Navagio Beach, Zakynthos, Görögország

Az legizgalmasabb görög szigetek egyike - Zakynthos

Görögország szigetei közül a legtöbbünknek Korfu vagy Santorini ugrik be elsőnek, ha a legnépszerű szigetet kell kiválasztani. Pedig az elragadó Zakynthos is előkelő helyet foglal el abban a sorrendben, ahol a legkeresetebb nyaralóhelyeket találjuk. A sima fehér homokos, csodálatos tengerpart és a klassz strandok mellett a kiváló gasztronómiát is a sziget vonzerejének tartják. Akár vitorlással akár egy hajókirándulás keretében fedezzük fel a sziget környékét, csodás élményekben lesz részünk. Például ilyenekben: Cold Trippin' from Ben on Vimeo.

4. Eagle Beach, Aruba, Karib-szigetek

Karibi hangulatban

A Karib-tenger álomszép partjain édes a pihenés. A nászutasok kedvence ez a kellemes éghajlatú, örökké meleg tengerpart.  A most következő kisfilm ezen a tájon vezet minket körbe virtuálisan: White Sand Beaches - Endless Relaxation with Calm Music and Sounds of Waves from HD Nature Video by LoungeV on Vimeo.  

5. Mawun Beach, Lombok, Indonézia

Titkos strandok Lombok szigetén

Indonézia legszebb strandjai Bali szigetén találhatóak, de Gili Air paradicsomi nyaralóhelye is kiváló célpont lehet azoknak, akik a tökéletes kikapcsolódásra vágynak. A közeli Lombok szigetén már jobban érezhető, hogy egy mohamedán országban járunk, mint a túlnyomó többségben hindu Balin vagy a világi Giliken: a települések itt kevésbé szépek, de a partok itt is gyönyörűek.

6. Grace Bay, Turks és Caico szigetek

10+1 homokos strand Horvátországban

A legjobb strandok a homokkal borított fürdőhelyek - Horvátország partvidékének legnagyobb része azonban sziklás vagy kavicsos. Az Adriai-tenger horvátországi partvidéke szárazföldön 1778 kilométer partvonalat jelent, de ha a szigetek kerületét is figyelembe vesszük, összesen 5835 kilométer - írja a Wikipédia. Ebből a nagyon hosszú tengerpartból azonban csak néhány helyen talál a Horvátországban a nyaralni vágyó utazó homokos partszakasz.

7. Whitehaven Beach, Whitsunday-szigetek, Ausztrália 

A Whitsunday-szigetek, Nagy Korallzátony, Ausztrália

Van az úgy, hogy fognád a hátizsákod, benne csak a legszükségesebb holmikkal, törölközővel, és nyakadba vennéd a világot, igaz? A hangulatodtól függ, hogy ezekben az elvágyódó pillanatokban merre indulnál, vagy vad hegyek és a saját határaid megismerése vonz, kihívást keresel, jóleső fáradtságba fullasztod a mindennapok zakatoló monotonitását, feszültségét, vagy kulturális kalandok felé tekintesz és egzotikus tájakon utazgatva szerzel új élményeket más népekről, más értékrendről.

8. Varadero, Kuba

Nyaralás télen, Kuba, Varadero

Kuba, a karibi szigetország számos utazó álma. Ez nem is csoda, hiszen ezen a gyönyörű szigeten akkor is hétágra süt a Nap a korallhomokkal borított, kellemesen símogató tenger partján, mikor itthon a mínuszok repkednek.  A kubai időutazást érdemes Havanna vagy Trinidad utcáin kezdeni, de a számtalan élményt Varadero gyönyörű tengerpartján tudjuk a legjobban kipihenni.

9. Siesta Key Beach, Flordia, Amerikai Egyesült Államok

A 10 legolcsóbb horvátországi hotel

A horvátországi nyaralás során a leggyakrabban apartmanokban szállunk meg, de választhatunk kempinges szállást is. Azonban abban az esetben, amikor a spórolás kényszerét felülírja a kényelem és a kellemes környezet esetleg a saját strand és a félpanziós ellátás igénye, akkor jobban járunk, ha egy olcsóbb szállodát választunk. Összeszedtük a közelben található, legolcsóbb szállodákat: Hotel Delfin, Porec

10, Maya Bay, Phi Phi szigetek, Thaiföld

Thaiföld legjobb tengerpartjai - Maya Bay, Phi Phi szigetek

A kezdő Ázsia-utazók már otthon, a fotelből próbálják felkészíteni magukat a rájuk váró élményekre  - úti könyvek lapozgatásával és hollywoodi zsánerfilmekkel. Míg a Himalájába készülők a Hét év Tibetben című opuszt tanulmányozzák tüzetesen, addig a Délkelet-Ázsia trópusi tájaira vágyakozók az Ízek, imák, szerelmek vagy pedig a Trainspottingot és a Gettómillimost is rendező Danny Boyle 2000-ben forgatott A part(The Beach) filmjét nézik  meg, a sokáig oszkárkerülő Leonardo DiCaprio főszereplésével.
Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Cikkeink

» Karibi hangulatban - Kovács Attila
» Miami és a Bahamák álomszép szigetei - NCL Sky - Kovács Attila
» Egzotikus utazás - karibi barangolás luxushajóval - Kovács Attila

Utazások

» Koalák és kenguruk földjén - csoportos utazás Ausztráliába magyar idegenvezetéssel 2024.11.17.-12.03. - 17 nap / 14 éj
» Macedon kalandozások - 8 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!