A küszöbön túli Budapest - Kopaszi gát

A nyáron - többek között - a kerékpárral könnyen megközelíthető helyek bemutatásával foglalkoztunk, jártunk északon a Felliniben, délen a Dunaparty Megállóhelyen, és már sötét volt, mire a Kopaszi-gát népszerű szabadidő-félszigetéhez értünk. De most sorra került ez a kiváló célpont is: ha van néhány szabad óránk, akkor pattanjunk bringára és irány a napsütötte föveny! Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen a sokat látott Duna szeli ketté lomhán a várost, megalapozva a hangulatot. Partján már csak egy kis odafigyelés és stílusérzék kell, hogy az apró részletek harmóniájából összeálljon valami nagyszerű. A keret már megvan: épp csak nem kell elrontani...

Nem értettem soha, milyen kifogások bírják arra az embereket, hogy otthon nézzék a valóságsót, ahelyett, hogy megélnék a szabad levegő csodáját. A Kopaszi-gát bárkinek könnyen elérhető: nem foghatjuk arra, hogy messze van, meg hegyet kell mászni hozzá. A gyerekkel érkezőket játszóház és ápolt pázsit (fűre lépni szabad!), homokos part várja, a megéhezőket bisztrók, a szórakozni vágyókat pedig teraszos vendéglátóipari egységek.

A Belváros koszosságán fanyalgók itt csendet, napsütést és külföldi szemnek is vállalható, ápolt környezetet találnak, akik pedig rajonganak Budapest mozaikos ezerarcúságáért, azok itt újabb élménnyel gazdagodhatnak a főváros területén megtalálható mélységek és magasságok tekintetében. Nem utolsó sorban: vastag a hab a tejeskávén és finom a kenyérlángos és az étlapot végigolvasni is maga színvonalas szórakozás.

Egy biztos: én jövök még.

 

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!