12 hely, melyekről sosem gondolnád, hogy az Egyesült Királyságban vannak

Az Egyesült Királyság valóban nagyon színes, változatos tájakkal büszkélkedik, kezdve a hófödte Ben Nevis csúcstól, Cornwall trópusi hangulatú, fehér homokos strandjaiig. Ha az időjárás is kegyes az emberhez, nem is kell a Maldív-szigetekig, vagy Új-Zélandig utazni…

1. A Maldív-szigetek?

Nem kell hosszú útra készülni, és a naptejről is megfeledkezhetünk, ez a csodás hófehér homokos part valójában Seilebost Beach a Külső-Hebridákon, Skóciában.

2. A Mont Blanc?

Ez valójában a Ben Nevisen található Gully obszervatórium, a Skót-felföld Lochaber régiójában. 1344 méter tengerszint feletti magasságban az Egyesült Királyság legmagasabb pontján állhatunk.

3. Olaszország?

Jó ötlet, ez azonban a mókás Portmerion városka Gwynedd-ben, Észak-Walesben. Sir Clough Williams-Ellis 1925 és 1975 között tervezte és építtette egy hamisítatlan olasz városka stílusában.

4. Az ókori Görögország?

Nem, nem Görögország, hanem Cornwall, Anglia leg-délnyugatibb csücske. A szabadtéri Minack Színházat egy tengerbe kiugró gránitsziklán építették fel Porthcurnoban, mintegy hat és fél kilométerre Cornwall legnyugatibb csücskétől, Land’s End-től.

5. Normandia?

És nem, ez sem Normandia, hanem ismét Cornwall! A St. Michael-hegy kelta nevének jelentése „szürke szikla az erdőben”, mely még azokat az időket idézi, amikor a víz nem öntötte el a Mount öböl környékét.

6. Ciprus?

Ez a kép lehet, hogy egy mediterrán napsütéses csapdának tűnik, de valójában a Skót-felföld egyik szép partja, Achmelvich Beach. Sutherland, hogy pontos legyek.

7. Polinézia?

Nem, nem kell a Csendes-óceánig repülnünk, hogy ezt az elbűvölő zátonyos panorámát láthassuk; elég csak Cornwallig, a Lizard (Gyík)- félszigetig utaznunk. Egy kőhajításnyira Lizard falutól található a félreeső Kynance Cove, melyet a világ legszebb strandjai közé sorolnak.

8. Dél-Franciaország?

Bár a panoráma olyan, mint Provence-é, az elbűvölő kis falu bizony szintén Angliában található. A neve Cockington, és a devoni Torquay mellett fekszik.

9. Portugália?

Itt legalább a kezdőbetűk megegyeznek. Ez Porthmeor Beach, amit szintén Cornwall-ban, St. Ives-nél találunk. A mélykék tengervíz első sorban a szörfösök között népszerű.

10. Új-Zéland?

Ez a pazar kilátás a gusztusos nevű Cheddar-szurdok tetejéről tárul az arra tévedő szerencsések elé. S hogy hol találjuk? A somerseti Mendip Hills-ben. Ja, és Új-Zélanddal ellentétben errefelé nincsenek hobbitok.

11. India?

Ez a Taj Mahal-szerű épület Brighton ikonikus Royal Pavilion-ja. Három szakaszban épült György walesi herceg (későbbi régens herceg) tengerparti menedékéül 1811-ben.

12. Skyrim?

Nem, ez sem egy fantasztikus videojátékból kölcsönzött helyszín. A látványos Smoo-barlangot Durnessben (Sutherland, Skót-felföld) találjuk. Az Egyesült Királyság eme egyedülálló barlangja arról nevezetes, hogy elülső üregét a tengervíz, míg belső kamráit a csapadék alakították ki. 

De azért, ha egy kicsit jobban szétnézünk e helyeken, mindegyiken felfedezhetjük a maguk angolos báját...

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» London hosszú hétvége - 4 nap
» Londoni séták - 4 nap
» 4 napos városlátogatás Londonban - Hotel **** - 4 nap
» 5 napos városlátogatás Londonban - Hotel **** - 5 nap
» London városlátogatás - 5 nap

Információs oldalak

» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila
» London olimpiai lázban - Kovács Attila
» London ünnepi fényben - Kovács Attila
» Az Egyesült Királyság TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa
» Látnivalók Londonban: Gyakori kérdések - Etédi Alexa

Utazások

» Tavaszköszöntő Zakopánéban és Bártfán - 2 nap
» Tavaszköszöntő Ausztriában - 2 nap
» 2 nap, 2 adventi hangulat: Bécs és Pozsony - 2 nap
» Advent Zágrábban - 2nap
» Csodálatos Dél-Erdély - 3 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!