10+1 homokos strand Horvátországban

A legjobb strandok a homokkal borított fürdőhelyek - Horvátország partvidékének legnagyobb része azonban sziklás vagy kavicsos. Az Adriai-tenger horvátországi partvidéke szárazföldön 1778 kilométer partvonalat jelent, de ha a szigetek kerületét is figyelembe vesszük, összesen 5835 kilométer - írja a Wikipédia. Ebből a nagyon hosszú tengerpartból azonban csak néhány helyen talál a Horvátországban a nyaralni vágyó utazó homokos partszakasz. Most összeírtuk merre induljunk, ha nem akarunk a sziklák és a tengeri sünök között óvatoskodni, ez a felsorolás főleg a gyerekekkel utazóknak lehet kiemelten fontos. 

1. Medulin Bijeca strand

Medulin isztriai üdülőváros, egyik előnye, hogy közel van Magyarországhoz. Medulin a romantikus, meghitt kis település csak néhány perces autózásra található a történelmi emlékekben gazdag Pula városától. Medulinban kavicsos, homokos és sziklás strandjairól ismert melyek közül a Bijeca strand a legismertebb, legnépszerűbb. A Bijeca homokos fövenye lassan mélyülő parttal várja a kisgyermekkel érkezőket jól kiépített strand, éttermekkel, kávézókkal, bazársorral. A gyerekek csúszdázhatnak, a homokos parton labdázhatnak, az egész család talál szórakozást.

Szállások Medulinban és Pulában illetve az Isztrián

2. Umag

 

Umagon a Stella Maris hotel strandja nagyon jó, rengeteg sportolási lehetőség, vízi vidámpark, kisvonat közül választhatunk, ha itt töltjük nyaralásunkat. Umag településétől néhány kilométerrel északabbra van Zambratija, kellemes homokos strandjával, szintén kiváló üdülőhely.

Szállások Umagon

3. Krk sziget - Malinska

 

Krk szigetén található a homokos strandjáról híres Malinska. Krk-et az autópályán gyorsan el lehet érni, a szigetet egy hídon lehet megközelíteni, így nem kell a kompra várakozni. Kis homokos strandja van, de lassan mélyül, így gyerekeknek ideális. A Krk-szigeten homokos strand van még Tribulje, Cizici, Zupanje településeken.

Krk-szigeti szállások és apartmanok Krk városában

4. Crikvenica

Crikvenica - közeli úti cél, autópályán nagyon könnyen elérhető. Homokos strandján nem jellemző a túl nagy hőség sem, így gyerekeknek is megfelelő. A széles homokos strandért belépőt szednek, de nem drága, ezért is érdemes ezt a környéket választani. A közelben számtalan szórakozási lehetőség, játszótér, zuhanyozók is állnak a nyaralók, strandolók rendelkezésére.

Crikvenica szállásajánlatok

5. Mali Losinj (Losinj sziget) - Cikat

Mali Losinj a Losinj-sziget legnépszerűbb üdülőhelye: néhány homokos és lassan mélyülő strandja van, egyik legjobb a Cikat. Mali Losinj pezsgő éjszakai élettel csábít, de aki a nyugodtabb pihenés híve, az menjen el sétálni egyet Veli Losinj olaszországi kisvárosok hangulatát idéző, gyönyörű öbölben fekvő településére, vagy álljon meg Osor településén. A cikati strand pedig ilyen szép...

        Szállások Losinj-szigetén...

6. Rab-sziget, Lopar - Rajska strand

Rab-sziget és az ott található Lopar kiváló célpont, főleg gyerekkel utazók számára: a legszebb strand a másfél kilométer hosszú Rajska. Itt a víz olyan sekély, hogy át lehet sétálni a szemben lévő kis szigetre. Vannak napernyők, napozóágyak, étterem, bár. . A gyerekek számára sokféle kikapcsolódási lehetőség is adott A Rab-szigeten sok helyen vannak homokos strandok, kisebb, csendesebb helyeken is, ilyenek Mundanije, Banjol, Supetarska Draga, Kampor, Barbat. A lopari strandról  itt nézegethet képeket.

        Rab-szigeti szállások...

7. Omis

Omis – a városon kívül mindkét oldalon hosszan elnyúló, finom folyami homokos strand van. A part lassan mélyül, a szelesebb szakaszokon nagy hullámok kedveznek a szörfösöknek. A városka nagyon hangulatos folyótorkolata nagyon szép tájképi élmény, a Omis történelmi látnivalókban és éttermekben gazdag. A Cetina folyón kalandos rafting-túrán vehetünk részt, ha már unjuk a strandolást. Omis városának és környékének legszebb látnivalóit mindenképp keressük meg, kedvcsinálóként pedig  szét is nézhet egy galériában...

        Szállások Omisban....

8. Nin (Zadar)

Nin – a Nin-i homokos lagúnarendszer egy több kilométer hosszú természetes homokos partszakasz. Kisgyerekes családoknak is ajánlott. Közel van Zadar városa, de találunk még érdekes helyeket közvetlenül Nin környékén is, például ezt a kis templomot...

9. Biograd

Biograd városában és környékén több jól kiépített homokos strand is van, ezek egyike a Soline strand, nem messze pedig Pakostane finomhomokos öble hívogat. Biograd városába is ellátogathatunk, ha már unjunk a strandolást.

              Szállásfoglalás Biogradban...

10. Zadar mellett a Zaton Holiday Resort Hotel strandja

Zadar mellett a Zaton Holiday Resort üdülőtelepének strandja, 1,5 kilométer hosszú, homokos és kavicsos, kisgyerekeknek való.

Zadar környékének látnivalói között itt böngészhetsz.

Szállások Zadarban...

11. Brac-sziget, Bol – Zlatni Rat, 

Brac-szige ékessége Bol – a Zlatni Rat, egyike a leghíresebb strandoknak - annak ellenére, hogy nem homokos, hanem apró kavicsokkal borított, kicsiknek és nagyoknak egyaránt megfelel. 

         Brac-szigeti szállások....

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Advent Zágrábban - 2nap
» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 nap
» A Plitvicei Nemzeti Park varázsa - 3 nap
» Hercegovina csodái - 3 nap
» Hosszú hétvége a Plitvice-tavaknál - 3 nap

Szállás ajánlatok

» Uvala Scott Üdülőtelep ** Kraljevica 57.845 Ft/főtől - Horvátország / Kraljevica / Kvarner-öböl
» Sahara/Rab Sunny Hotel *** - Lopar (ex San Marino) 88.065 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Lopar / Rab-sziget
» Uvala Scott Apartmanok Üdülőtelep ** Kraljevica 149.350 Ft/főtől - Horvátország / Kraljevica / Kvarner-öböl / Európa
» Delfin Plava Laguna Hotel** - Porec 185.400 Ft/főtől - Horvátország / Porec / Isztria / Európa
» Hotel Pula *** Pula 194.083 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa

Információs oldalak

» Homokos strandok Horvátországban
» Szállásfoglalás Porec
» Szállásfoglalás Trogir
» Last Minute Horvátország
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» Olcsó Hotelek Horvátországban
» Horvátország élménybeszámolók
» Hotelek Horvátországban - Online szállásfoglalás
» Nyaralás Horvátországban
» Szállásfoglalás Sibenik
» Szállás Porec Hotel
» Szállásfoglalás Umag
» Szállásfoglalás Zadar
» Szállás Trogir Hotel
» Szállás Rab sziget Hotel
» Szállásfoglalás Pulában
» Szállásfoglalás Opatijában
» Horvátország apartman
» Szállásfoglalás Horvátországban

Cikkeink

» Brela, Baska Voda, Makarska: Horvátország igazi gyöngyszemei - Kovács Attila
» Zágráb: látnivalók és hangulat - Kovács Attila
» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila
» Horvátország márciusban - Kovács Attila
» Hamisítatlan Horvátország - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!